Dan Brown: Inferno

A regény sajátos témát kapott kiindulásként: Dante Isteni színjátékát. Egy reneszánsz mű, melyről már mindenki hallott, de nem állítanám, hogy jelentős közönség ismeri.
Az Infernoban nem ismerjük meg Dante művét, hisz csak egy-egy jellegzetes mozzanat, néhány fontos esemény kap jelentőséget az új regényben. De Robert Langdon csodálatos elméjében most sem csalódhattunk.

A szerzőtől már több rendkívül sikeres könyvet kaphattunk, és ez is beállt a sorba, ám nem éreztem azt az izgalmat, amit az Angyalok és démonok vagy a Da Vinci kód alatt. Az előbb említett két regény magával ragadott,  egyszerűen nem lehetett letenni. Ezzel szemben az Infernot szó szerint hetekig olvastam, lényegében az utolsó 120-130 oldal volt, amely annyira lekötött, hogy egy nap alatt megtudtam, mi is lesz a történet vége.
A regény jelenideje egy nap, melyben sok olyan dolog történik, ami nem fér bel egy napba. Itt gondolhatunk fejlövésre, amnéziára, több üldözésre, műkincslopásra, vonatozásra, gondolázásra, bazilika látogatásra és egy hajó illetve repülőútra, amely során kiderül, hogy az előbb felsoroltak közül valójában egy sem történt meg.
A mű egyébként kellemes olvasmány, de nem gondolom, hogy ez a szerző legjobb műve. Jó, hogy újra Robert Langdon a főszereplő, viszont talán kicsit lehetne „krimibb”, hiszen haláleset ebben a regényben nem történik.

Jó olvasást! J

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...