Megújult és újranyit Design Terminál


Március 30-án egy ingyenes programmal mutatkozik be a Design Terminál központja, ami az Erzsébet térrel együtt megújult, valamint új funkciókkal bővült. A nyitás alkalmából a szervezők délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket megannyi ingyenes programmal, melyek jól reprezentálják a kreatív ipar ösztönzésére létrehozott Design Terminál küldetését.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok – az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika – ösztönzése. A Design Terminál célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is.

A szervezet átalakulása után a Design Terminál épülete is megújul: rendezvény helyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővül a konferenciaterem is. A földszinten aTerminál Étterem és Gastroshop kap helyet. Továbbá egy külső kiállítások és workshop-ok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővül a Design Terminál, az épülettel szemben található parkrészen. A Pavilon a természetbe simuló modern mini ház, ami a térről közvetlenül vonzza be a látogatókat. A Design Terminál központja idén közel 300 szakmai rendezvénynek ad otthont.


A Design Terminál március 30-án ízelítőt ad tevékenységeiből: egész napos pop-up Design vásárral, Streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipari hősökről szóló Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket.

A beruházás az Erzsébet-program keretében valósult meg, melynek eredményeként a főváros egyik központi terén egy olyan multifunkcionális létesítmény jött létre, ami a fiatalok és a nagycsaládosok kedvelt közösségi helyévé is válik. A Design Terminál mellett az Akvárium Klub valamint a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét a téren.

PROGRAMOK

10.00 –12.00 Mini Terminál 6-12 éveseknek – társasjáték alkotás gyerekekkel

A Mini Terminál évadnyitó programja során a gyerekek egy teljesen egyedi, óriás társasjáték megépítésén dolgoznak közösen. Az alkotófolyamat során nem csupán a csapatmunkát gyakorolják a résztvevők, a játék részeként saját karakterüket is kitalálhatják. Alapanyagként építőkockákat használnak a gyerekek, amit különböző anyagokkal kombinálhatnak majd. A program végül egy közös társasozással zárul.

10.00 –22.00 Design vásár

45 magyar tervező egyedi munkáival – divat, ékszer, használati tárgyak, könyv, játék – találkozhatnak az érdeklődők egy különleges design vásáron.

A válogathatnak többek között az Artista, dori tomcsányi, Görömbei Luca, a Blacklist, Réka Vágó, az Urban Legend, a Scolar Kiadó, a ZAKO, Franta Ági, Phaidra, T’arts és a Medence Csoport termékei között.

14.00 –16.00 Kreatív Budapest konferencia


Szakmai párbeszéd az Európai Unió „Creative Europe” keretprogramja által teremtett hazai lehetőségekről, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének partnerségében.

16.30 –17.00 Streetfashion bemutató


Magyar designer és urbánus divatmárkák találkozása. A Gombold újra! pályázat korábbi döntőseinek leglátványosabb darabjai és a BP Clothing kollekciói vonulnak fel az Erzsébet téren. A show-t DJ, freestyle és breaktáncosok teszik még izgalmasabbá a BP Clothing közreműködésével.

17.00 –18.00 Startup hősök


A Csúcstámadók – Magyar kreativitás a XXI. században c. könyv bemutatója, mely a hazai kreatíviparról, annak szereplőiről, megvalósult projektjeiről vall, valamint bemutatja a Design Terminál eddigi sikereit.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...