Az első Mozgás Éjszakája

Idén először Budapesten kerül megrendezésre a Mozgás Éjszakája elnevezésű rendezvény június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között. Az rendezvény szervezői több helyszínen, a Hősök terére, az Andrássy útra és a Városligetbe várják a sportolni vágyókat. A hagyományteremtő szándékkal szervezett eseménnyel az egészséges életmód fontosságára kívánják felhívni az emberek figyelmét. Több mint 10 sportág és néhány fővárosi uszoda éjszakai nyitva tartása várja az érdeklődőket. Lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, a vállalkozó szelleműek zumbázhatnak és salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek és tollasozhatnak a Városligetben, kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz parkot, vagy akár sárkányhajózhatnak is a városligeti tavon.

Figyelem, egyes programokhoz a fent található weboldalon regisztrálni kell, de ugyanott részletesebb infókat is kaphattok a rendezvényről. 

Szócska Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy világszerte több ember hal meg túltápláltság vagy a mozgásszegény életmód következtében, mint az alultápláltság vagy a dohányzás miatt. "Lendületet szeretnénk adni az embereknek a rendszeres testmozgás gyakorlásához, valamint azt is fontosnak tartjuk, hogy azok, akik egész nap dolgoznak, munka után is tudjanak sportolni. Ezt a célt szolgálja az uszodák éjszakai nyitva tartása" - mondta.

A mindennapokban eleve elérhető mozgásformákat szeretnének megmutatni és közelebb hozni az emberekhez - fejtette ki Léder László, a rendezvényt szervező Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának (OEFI-EKK) főigazgatója.

Idén a program központi helyszíne a főváros lesz, azonban az intézet 58 irodából álló országos hálózatán keresztül szeretnék elérni, hogy vidéken is ahol tehetik, szervezzenek a júniusi éjszakán sportrendezvényeket. Jövőre pedig már országos méretűre akarják bővíteni az eseményt.

A programhoz csatlakozva a Magyar Telekom Nyrt. felajánlotta, hogy azok, akik az ingyenesen letölthető Futótárs elnevezésű applikációval rögzítik sportteljesítményüket május 26. és június 28. között, a szolgáltató minden teljesített kilométer után 20 forintot ajánl fel a súlyosan beteg gyerekeket segítő Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság részére. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...