Divatbusz az új trend nyugaton

Bár nálunk inkább a pop-up store-ok és a design vásárok kezdenek honosodni, nyugaton új őrület terjeng. Itthon már megannyi helyen találkozhatunk 1-1 hétvége alkalmával árusok tömkelegével a városban, mégis kevés a fiatal tervezők, egyedi, vagy csak igen különleges ruhakollekciók kínálata a hazai piacról. Nem idén kezdődött mindez, de ahogy a sikerek beindulásánál, talán még itt sem tudjuk, ki lehetett az első fecske. Magyar példáról még nem tudok, de aki lát jelezze, hamar szemügyre venném én is. Mostani posztomban inkább a külföldi példát mutatom be megannyi képpel, és egy kis leírást, miért is lehetőség ez akárkinek. 



Az alapötlet nagyszerű végy egy használt buszt, pofozd ki, és nyiss benne boltot. A lépés logikus, hiszen a plázákban havi szinten viszonylag drága egy üzlet bérlése és mindig kérdéses, megéri-e kivonulni és árulni. Ha mást nem, persze ellenpéldát is mindig látni, hiszen nálunk az Árkádban is nyílt már úgy üzlet, hogy pár fiatal tervező együtt bérli azt és néz nagy remények elé. A design vásárok valamivel biztosabb sikert jelentenek, hiszen különböző csatornákon hirdetik, illetve mivel általában hétvégi az alkalom, lehet vele tervezni és számítani a célközönségre, illetve valamivel talán olcsóbb is. Személy szerint még buszt nem láttam olyat, ami ne péksüteményt, kávét, tejet, esetleg hentesárut, vagy bármi hasonlót ne kínált volna a városban. Ez mutatja azt a tényt, hogy igenis tudunk mi is teherautóról árulni, és vásárló is akad, de miért is inkább élelmiszerrel foglalkozunk? 

A termékeket nálunk is, mint a legtöbb helyen teherautóval szállítják, és legfeljebb a feketézők árulnak ilyenből. Azonban ha lenne egy rendezett hely, ahova ki lehetne vonulni az árusoknak, talán az olcsóbb fenntartás és a válogatott termékkínálat vonzaná a vásárlókat, nem is beszélve az árak csökkentésének lehetőségéről, hiszen ha olcsóbb a helyszín, olcsóbbak lehetnek az árak is. Bár az ilyen nemű, esetleg parkolóban való árulásról nem tudom milyen konkrét szabály rendelkezik kis hazánkban, remélem hamarosan nálunk is felbukkan, az igényes kisbusz, ami igényes termékeket árul, akár minden héten más városban.  


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...