Paneer - Kipróbáltuk sajttal is

A városban már szép számmal nyitottak olyan helyek, ahol valamilyen egyszerű ételt kínálnak különleges köntösben. Nos első hallásra számomra is ilyen volt a Paneer. Rántott sajtok minden mennyiségben, olyan körítéssel, ami csak-csak elcsábítja a legkedvesebb húsimádókat is. Mi a megannyi blog, és cikk után úgy döntöttünk, megnézzük, hogy a véleményezők mit és mennyire jogosan neveznek a sajtimádók mennyországának. Nos a pult mögött álló fiatal srácok rettentő kedvesek és kétség nem fér hozzá kaja is igazán különlegesre sikerült, de a nagyon jó hely megnevezésen kívül, szeretnék kicsit kritikusabb is lenni.

A Paneer már korábban is megmutatkozott, akkoriban még Food Truck formájában, azonban úgy néz ki, kellett valami biztos hely, ahová mindig betérhetnek a sajtimádók. A Király utca 53 alatt, a körúttól nem messze szúrták le a zászlót és úgy tűnik jó döntés volt az apró kis üzlet. A hely egyébként tényleg nem nagy, mi is gond nélkül elmentünk volna mellette, ha nem direkt keressük. A kis sárga smile jelet azonban, mint homlokzatból kiugró világító táblát már hamarabb észrevenni, ha valaki felfelé tekinget. Mi ajánljuk a megkeresést. 

Betérve hamar átlátni hova lehet még ülni, azonban a mi érkezésünkkor nagyjából 3 ember tartózkodott bent, így férőhely tekintetében nem kell tolongani (ez péntek délután volt). A kedves eladók figyelmébe kerülve először egyetlen dolog zavart igazán, a szűk hely és a választék böngészése. Nos elsőbálozóknak mondom, hogy a kínálat a pult felett van és az olvasgatása jár némi nyakatekertséggel, már csak a szemben lévő fal-asztal-szék közelsége miatt is. Persze az is lehet, hogy mi voltunk figyelmetlenek és máshol is ki van írva, esetleg van valahol egy lapozható füzet, de a mi esetünkben zavaró volt a túl közel és túl magasan kiírt választék. Árak tekintetében valóban nem vészes, hiszen egy sajtburger (itt leginkább azért ez van) menüben is csupán 2000 Forintos áron kapható, ami kategóriájában teljesen korrekt. 

A rövid várakozást névre szóló kiadás követte, de láttuk, amint akár a galériára is felhozzák a menüt, ha valaki nem hallaná, hogy hívják. A személyzetnek tényleg minden elismerésem, mert kedves, mindenre odafigyelő srácok, akiknek úgy tűnik, fontos az elégedettség. 

Az étel papírdobozban, számomra kicsit mozgó büfés jelleggel érkezett, amit én nagyon kedveltem. A sült krumpli fűszeres, a szószokon érezni, hogy saját gyártmány (és nagyon finomak), illetve az italkínálat is korrektnek bizonyult. A teszt legfőbb alanya pedig maga a szendvics. Igazság szerint tudom, hogy a sajtburger jobban hangzik, de mi ezt kis hazánkban rántott sajtos szendvicsnek hívjuk, gazdagon megtöltve. Nem láttunk szezámos bucikat, és semmi ilyesmit, azonban ezt most pozitívumnak írom fel, mert ízhatás tekintetéven ez így szerintem sokkalta kellemesebb volt. Minden kicsit grillezve, kicsit megsütve volt tálalva, melegen, nem forrón, nem megégetve, pont tökéletesen. A sajtok fantasztikusak, ahogy néztem a legtöbb esetben saláta helyett rukkolával és az egyedi szószos, különlegességekkel töltve. Nos ezek valóban különlegességek, mert valójában nem tudtuk mindig megmondani, hogy mi micsoda, de nem ártott nekünk, szóval imádtuk. Engem utólag egyetlen dolog ütötte meg a csőrömet a szuper szendvicsben, mégpedig maga ez a sok körítés. A sajtos ételekben amit imádunk, az maga a sajt. Ezek önmagukban fantasztikusak voltak, megfelelően nyúltak, és külön megkóstolva is szuper ízük volt. Azonban a megannyi fűszeres szósz, kissé elnyomja a sajt különlegességét. A szendvicsben kapaszkodsz, hogy ne hulljon szét minden és amikor feleszmélsz, hogy sajtba haraptál, már azt alig érzed, hiszen a "köret" elég intenzíven ráad az ízvilágra. 
Mielőtt megutáltatnám magam a Paneer nagyszerű stábjával, leszögezem, ez nem negatívum, imádtam, de aki rántott sajtot szeretne enni, annak ízéért, egytálételt kérjen itt, és ne sajtburgert. Összességében azt mondom, legyen még ilyen hely, mert eddig is imádtuk és ezzel egy újabb ajánlott hely került fel a listára. Kíváncsian várjuk miket alkotnak még itt és ha tőlünk telik, betérünk még, hogy végigegyük a kínálatot. Azoknak pedig, akiknek a hús hiányzik, bizalommal mondom, van a sajt mellett a szendvicsben bacon, így nem kell ám nélkülözni, nagyszerű kompromisszumképes a hely. 


A képek forrása a Paneer facebook oldala

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...