Nokia házatája

A Nokia most ismét próbálkozik bedobni magát. A piacon az utóbbi időkben már bezuhant egyszer. A Nokia és a Microsoft együttműködéséből születendően majd leváltják a Symbian-t, most az Apple-el való pereskedésből pedig mint a napokban kiderült a Nokia jött ki nyertesen, hiszen nem csak az első éves kb. 600 millió dollárt de a következő években Iphone-okból befolyó bevételek 1 százalékát is megkapja a jogdíjai végett. Hát talán van remény még, hogy felhúzza magát újra az elsők közé.
Most azonban a hír arról szól, hogy bemutatta az új üdvöskéjét, az N9 nevű okostelefont. 
Persze nem állt meg a felsőkategóriánál, hiszen ezzel egy időben jelentkezett a C2-03 és a C2-06, amik Touch and Type telefonok, amolyan félig okos tudással. Különlegességük viszont most nem csak annyi, hogy az áruk olyan 30-35.000 Ft körül mozog majd, hanem hogy mindkét készülék Dual-Sim képes. A Nokia esetében ez annyit jelent, hogy a két Sim kártya egy azon időben képes teljes jelet fogadni a szolgáltatójától. Azonban arra kíváncsi volnék, mivel még nem használtam ilyen készüléket, mi történik ha a két Sim-re egyszerre érkezik bejövő hívás, a készülék kiválasztja, melyik szám csörögjön, vagy egyszerre mutatja a hívásokat, esetleg az egyik felet várakoztatja és foglaltat jelez? ... Vagy vagy vagy... Nos majd remélem idővel a készüléktesztelésre is kibővíthetem az oldalt és idővel beszámolhatok nektek a kérdéseimről. Tehát két olcsó készülék amik aranyosak, színesek és a maguk nemében okosak is. 
Az N9-es azonban egy tetszetős 3.9 colos AMOLED kijelzővel rendelkező okostelefon. Ami a hardvert illeti, a Nokia N9 megkapta az új MeeGo rendszerét, ami első ránézésre elég tetszetős, de ránézésre sem WP7. A készüléket egy OMAP 3630 1GHz-es processzor dobogtatja majd, 16 GB vagy 64 GB belső memóriával, 1 GB RAM-mal. Méretei alapján 116.45mm x 61.2mm x 12.1mm a súlya pedig 135g a gyári adatok szerint. Szép a Nokiától, hogy a telefon 8 megapixeles, autófókuszos kamerával szerelt és nagylátószögű felvételekre is képes, a blende F2.2 tehát kiváló minőséget produkál, alacsony megvilágítás mellett is, valamint 720p-ben is képes videót felvenni. A készülék három féle színben érkezik, fekete, cián és bíbor. Kapott fényérzékelőt, helymeghatározót, iránytűt és a Nokia által preferált alkalmazásokat. Az új készülékek képesek offline módban is útvonaltervet készíteni, így nem kell a sávszélességet használni, ha éppen maps-olnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...