Phasebook Projekt

A Phasebook Projekt Kádár Levente és Károlyi György által 2009-ben megalapított művészeti projekt. Az első évben a Sziget Fesztivál különböző közösségeiről készítettek fotókat, de 2010-ben már 5 különböző magyarországi fesztivál résztvevőiről készültek fényképek. A rendezvények témájukban és földrajzi elhelyezkedésükben is eltértek egymástól.
A képek mellett ezúttal a képeken szereplők mondatait olvashatjuk a pillanatnyi érzéseikről, a projekttel kapcsolatos véleményeikről, és az adott fesztivál hangulatáról.
A projekt célja elsősorban a fesztiválozó társadalom vizsgálata, nemi, életkori, nemzetiségi összetételének megismerése. Az alanyok kiválasztása során a fotósok figyelembe vették, hogy az adott fesztiválon milyen arányban jelentek meg a bulizók egyes csoportjai.
A képek különleges technikával készültek. A sorozatot üvegnegatívra készítették, amely az előző század elején volt elterjedt. Emiatt gyakori a képeken az elmozdult alak, és az élességük is eltért a ma megszokottól.
A tárlat és maga a projekt a címmel reflektál a legnagyobb közösségi oldal – a facebook – nemzetközi elterjedésére, és ezáltal a kiállításon résztvevő látogatok különbözőségére.
Az alkotók évről évre több képet szeretnének kiállítani. A 2010-es tárlat csak portrékat tartalmazott, a mostani ezek mellett egész alakos képeket is. A 2012-ben kiállított képeken a terv szerint a fesztiválok helyszínein készült tájképek is szerepelhetnek majd a kiállításon.
Az érdeklődők a képeket 2011. június 28-tól 2011. augusztus 27-ig tekinthetik meg a budapesti Lumen Galériában.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekes cikk, érdekes esemény, de kár hogy nem vagyok pesti :(

Névtelen írta...

de jóóóó:) szívesen megnézném, jó a cikk:)

V. írta...

Eszter, igazán jó lett a cikk! :-) Nehéz ám valamiről végig tárgyilagos hangot megütve írni, úgyhogy ne becsüld alá magad! Az esemény is érdekesnek ígérkezik, megfontolandó, hogy lecsekkoljam. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...