EB-pótselejtezőket sorsoltak Krakkóban!

Ma délután 1 óra után elkészítették a krakkói Sheraton Hotelben a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó EB pótselejtezőnek sorsolását. Gianni Infantino UEFA-főtitkár segítsége az egykori remek csatár, a vb-bronzéremig (1982) és BEK-győzelemig (a Juventussal, a gyászos emlékű Heysel-stadionbeli mérkőzésen szerezte meg 1985-ben) jutó csatár, Zbigniew Boniek volt ezúttal.


A következő mérkőzésekre kerül sor november 11-én/12-én, és 15-én:

Törökország-Horvátország,
Észtország-Írország,
Csehország-Montenegró,
Bosznia-Hercegovina - Portugália.

A párharcok győztesei kerülnek a 16-os mezőnybe, melynek csoportsorsolását Kijevben tartják meg 2011. december 2-án, este 6 órától.

Emlékezhetünk arra, hogy a 2008-as EB-n negyeddöntőt játszott a horvát és a török csapat, mely hosszabbításba torkollott. Ivan Klasnic 119. percben lőtt góljára Semih Sentürk válaszolt a 120. percben, és a tizenegyespárbaj végén 3-1-re nyertek a törökök. Most revansra vágyik Szlaven Bilics kapitánnyal az élen minden horvát. A törökök négyből háromszor, míg a plávik kettőből kétszer továbbjutottak a rájátszásokból.

Az észtek sohasem szerepeltek eddig pótselejtezőn és könnyen lehet, hogy a győri légiós Ahjupera és a volt győri Tarmo Kink is szerepet kap az írek ellen; akik eddig öt pótselejtezőből négyet (!) vesztettek el.

A cseheknek nehéz dolguk lesz a Vidi-kapus Mladen Bozsovicsot, a firenzei Joveticset és a torinói Vucsinicset felvonultató, masszív csapatként megismert montenegróiak ellen, akik még nem vívtak pótselejtezőt. A csehek egyszer továbbmentek, egyszer kiestek.

Bosznia és Portugália legjobbjai 2009 őszén futottak egymásba VB-pótselejtezőn. Luzitániában Bruno Alves, Zenicán pedig a Chelsea-középpályás, Raúl Meireles talált be. Így 2-0-lal a portugálok jutottak ki a dél-afrikai vébére.

Kíváncsian várjuk, kik jutnak ki az EB-re ezekből a párharcokból!

(Forrás: uefa.com)



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...