Foci-hírcsokor


Magyarország, Ligakupa, 4. forduló

Tegnap játszottak újabb 10 mérkőzést a labdarúgó Ligakupában. A múlt heti párosításokban játszották minden mérkőzést úgy, hogy felcserélték a pályaválasztás jogát.

A Fradi az utolsó percekben mentett pontot Kaposvárról-ez a bravúr 10 emberrel a bajnok Videotonnak is összejött a Honvéd pályáján. Kecskeméten a hazai játékosok egy része a 30. perc táján lefutott a pályáról, így tiltakozva a fizetéselmaradás ellen?! Másik lehetőségként a helyiek gyomorproblémákat emlegettek-ember legyen a talpán, aki megfejti, mi lelte a derék kecskeméti labdarúgókat. Mindenesetre a történtek dacára győztek a lila-fehérek 2-1-re a Paks ellen és továbbjutottak. Mezőkövesdi sikerével a Debrecen is továbbment csoportjából, de csak 1 pont kell ehhez a Kaposvárnak és a másodosztályú MTK-nak is.

Eredmények:

A-csoport - Lombard FC Pápa-Szombathelyi Haladás 1-0, Győri ETO- ZTE FC 3-1.

Állás: 1. Pápa 7 pont (+ 7), 2. Haladás 7 pont (+ 2), 3. Győri ETO 6 pont, 4. ZTE FC 1 pont.

B-csoport - Pécsi MFC-Siófok 1-1, Kaposvári Rákóczi-FTC 2-2.

Állás: 1. Kaposvár 10 pont, 2. Pécs 7 pont, 3. Siófok 4 pont, 4. Fradi 1 pont.

C-csoport - Budapest Honvéd-Videoton 1-1, Gyirmót-MTK Budapest 1-1.

Állás: 1. MTK Bp. 10 pont, 2. Videoton 7 pont, 3. Gyirmót 4 pont, 4. Honvéd 1 pont.

D-csoport - KTE-Ereco - MVM Paks 2-1, Szolnoki MÁV-Újpest FC 1-3.

Állás: 1. KTE 12 pont, 2. Újpest 7 pont, 3. Paks 4 pont, 4. Szolnok 0 pont.

E-csoport - Vasas-Diósgyőri VTK 1-1, Mezőkövesd-DVSC 0-1.

Állás: 1. Debreceni VSC 10 pont, 2. DVTK 7 pont, 3. Vasas 3 pont, 4. Mezőkövesd 1 pont.

A vastaggal jelzett csapatok már továbbjutottak.

-----------------------------------------------------------------------------

VB-selejtezők, Dél-Amerika:

Nagy meglepetésre Argentína alulmaradt Venezuelában a selejtezők keddi 2. fordulójában, 1-0 arányban. Paraguay a mérkőzés legvégén egyenlített Uruguay ellen (1-1). Szintén a 92. percben lőtte be az Atlético Madrid gólgyárosa, Radamel Falcao Kolumbia győztes gólját Bolíviában.

A 2. forduló eredményei:

Bolívia-Kolumbia 1-2,
Paraguay-Uruguay 1-1,
Chile-Peru 4-2,
Venezuela-Argentína 1-0.

Szabadnapos volt: Ecuador. (9 csapat küzd a továbbjutásért, hiszen a rendező Brazília alanyi jogon tagja a 2014-es vébé 32-es mezőnyének.)

A csoport dobogósai:

1.Uruguay 4 pont, 2. Argentína 3 pont (2 mérkőzés, 4-2-es gólkül.), 3. Ecuador 3 pont (1 mérk, 2-0).

--------------------------------------------------------------------

Az nso.hu információi szerint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (a WADA) nem bünteti meg a nyári amerikai Arany-kupán doppingvétségen ért öt mexikói labdarúgót (Ochoa kapus, F. Rodríguez és Duenas, valamint a két középpályás, Bermudez és Naelson). Az ok: a második, B-próba nem mutatta ki szervezetükben a klenbuterol nevű szert, mivel ez étkezéskor került szervezetükbe.
-----------------------------------------------------------------------

A szerb válogatott két kiválósága, Nemanja Vidics (Manchester United) és Dejan Sztankovics (Inter) a szlovének elleni 1-0-ás vereség után bejelentette, visszavonulnak a válogatottságtól. Az észak-írek ellen duplázó olasz Antonio Cassano (AC Milan) pedig bejelentette, hogy a 2014-es vébé után kíván majd visszavonulni a labdarúgástól.
-----------------------------------------------------------------------

Urbányi Istvánt nevezték ki újra tegnap a Maldív-szigetek labdarúgóinak szövetségi kapitányának! Kétéves szerződést köt a 44 éves szakember a maldív szövetség vezetőivel a mai nap folyamán.

Urbányi 2007-2008 között az Újpest FC edzője volt 37 összecsapáson, utána került a Maldív-szigetekre először edzőnek. Onnan Kecskemétre érkezett tavaly tavasszal, és 16 mérkőzést követően köszöntek el tőle a vezetők tavaly szeptember végén.

--------------------------------------------------------------------------

Az Újpest FC jelenlegi tulajdonosa, Tolnai Sándor eladja üzletrészét, a művelettel dr. Bartha Csabát bízta meg. Újpest polgármestere és önkormányzata érdeklődik a klub iránt.

--------------------------------------------------------------------------
Megvan a német Bundesliga sereghajtójának, a HSV-nek az új edzője! Az FC Baseltől érkezik az egykori Bayern-középpályás, Thorsten Fink, aki hétfőn veszi át csapatát a beugró sportigazgatótól, a dán Frank Arnesentől. A szakember 2014-ig irányítja a hamburgi csapat edzéseit.

(Forrás: nso.hu, MTI, eredmenyek.com, futball-adattar.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...