Elvesztette hazai veretlenségét a Vidi, győzött a Fradi és az Újpest

Visszatekintünk az elmúlt hétvégi OTP Bank Liga-fordulóra.


Szombaton hat, majd vasárnap további 2 mérkőzéssel folytatódott az elsőosztályú magyar labdarúgó-bajnokság, a 12. fordulóra került sor ezen a ténylegesen őszi hétvégén.

Szombat délután Debrecenbe látogatott a 2. helyen álló Győri ETO. Sok köszönet ebben nem volt, a debreceniek simán megtartották veretlenségüket. Simac fejese és Kulcsár Tamás (aki 100. NB I-es mérkőzését ünnepelte ezen a mérkőzésen) ziccere jelentette a különbséget a két élcsapat között a tabellán.

A Kecskeméti TE csapata megtréfálta a bajnok Videoton együttesét! Végig jobban koncentráltak, mint a túl nagy mellénnyel játszó hazaiak, és Radanovics fejese, majd Szavics közeli lövése után jogosan vitték el mindhárom bajnoki pontot a Sóstói-stadionban. Jogosan szólt a fütty a bajnokcsapatnak... Így Paulo Sousa gárdája nem bírt közelebb kúszni a Győrhöz-jövő héten, az ETO Parkban kell megpróbálniuk mindezt.

Siófokon unalmas döntetlent játszott a Vasassal a Balaton-parti együttes; az újoncderbin Tisza duplájának is köszönhetően simán győzött a Diósgyőr a Pécsi MFC ellen; hiába vezetett 2-0-ra a Honvéd Kaposváron, be kellett érnie egy ponttal - Danilo Milan Periccsel együtt vezeti a góllövőlistát 10-10 találattal; a Paks gólgazdag mérkőzésen gyűrte le a Haladást.

Vasárnap előbb az Újpest győzte le félgőzzel is az ismét gyengén küzdő sereghajtó ZTE-t, majd a Fradi verte meg Somalia és Klein fejesgóljaival a tartalékos, de a 2. félidő elején Marics góljával még vezető Lombard Pápát. Jövő hétvégén egymással küzd a két győztes csapat az Üllői úton!

Eredmények:

Szombat-
DVSC-TEVA - Győri ETO FC 2-0
Videoton FC - KTE-Ereco 0-2
Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 4-0
MVM Paks - Szombathelyi Haladás-Sopron Bank 3-2
FGSZ Siófok - Vasas-Híd 0-0
Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 2-2

Vasárnap-
Újpest FC - ZTE FC 4-2
Lombard FC Pápa - FTC 1-2

A bajnokság állása:

1. DVSC-TEVA 32 pont, 2. Győri ETO FC 28 pont, 3. DVTK 21 pont, 4. Budapest Honvéd 20 pont (23-15), 5. Videoton FC 20 pont (17-9), 6. KTE-Ereco 19 pont (+4), 7. Pécsi MFC 19 pont (-5), ...12. Vasas-Híd 12 pont (-4), 13. Újpest FC 11 pont, 14. Kaposvári Rákóczi 10 pont, 15. Ferencvárosi TC 8 pont, 16. ZTE FC 3 pont.

(Forrás: nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...