Mit tegyünk, ha hajunk már menthetetlen?- Segíthet a biofodrászat


Sajnos a mai modern hajformázó termékek, hajsütővasak, hajvasalók, hajhabok, formázó kefék, stb..., rendkívül roncsoló hatással lehetnek hajunkra. Ezt gondolom, már szinte minden nő tapasztalta (köztük jómagam is). Személy szerint én rendszeresen, minden nap vasalom a hajamat, tehát nagy valószínűséggel ez az oka, annak, hogy a hajam reménytelenül elroncsolt állapotba került. Ám vannak, akiknek egyszerűen az időjárás okozta hatások látszanak meg fürtjeiken. (pl. a nyári meleg kiszárítja, télen a hideg pedig megtöri a hajszálakat). A fodrászok és a különböző frizurához értő szakemberek eltérő megoldásokat szoktak javasolni az ilyen esetekre.

Egyrészről vannak a drasztikus változás hívei, ők egészen új, fiús, rövid fazont javasolnak, ami habár nem túl nőies, sokaknak mégis jól áll és nagy előnye, hogy a haj utána rendkívül gyorsan képes regenerálódni és megnőni. Másik tipp, aminek szintén vannak előnyei és hátrányai is a –napjainkban már egyre elterjedő- hajhosszabbítás. Ez az igen költséges megoldás, nem csak azért lehet hátrányos, mert csak rövid időre szól és utána kb. három hónap elteltével újra el kell menni felrakatni, hanem azzal is számolnunk kell, hogy saját hajunkat ez az eljárás is nagymértékben roncsolja. Így amikor úgy döntünk, nem szeretnénk tovább viselni a póthajat, addigra saját hajunk már igen sérültté és vállalhatatlanná válhat. Persze meg kell jegyeznünk, ha pénztárcánk engedi, ez a procedúra, a leggyorsabb megoldás arra, hogy hajunk percek alatt métereket nőjön.

Szerencsére ma már nem olyan költséges program elmenni fodrászhoz, főleg ha csak egy vágást és egy szárítást szeretnék. Nemrég ugyanis Budapest szert nyíltak meg az úgynevezett biofodrászatok, ahol egy vágás beszárítással együtt mindössze 1500 forintunkba kerül. Ráadásul a szalonokban, csak biotermékeket használnak, (biosamponokat és-balzsamokat, sőt még a festést is növényi származékú festékkel oldják meg.) Ilyen típusú szalonokat már találhatunk a Rákóczi úton, a Váci utca környékén, az Örs vezér téren, a Teréz- és István körúton, valamint néhány bevásárlóközpontban is: a Westend City Centerben, valamint a Pólus Centerben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...