Faire la cuisine

Avagy főzni…

Szeretem ezt a francia kifejezést. Szó szerinti fordításban azt jelenti „csinálni a konyhát”.  Ha elsőre furcsa is, talán érzitek, hogy e mögött sokkal több van. Számomra azt sugallja: alkotni. Hiszen maga a gasztronómia is egyfajta kifejező eszköz. Teljesen mindegy, hogy ceruzát vagy fakanalat ragadunk, minden egyes alkalommal alkotunk valamit. Nagyon fontos, hogy ezt ne felejtsük el. Most azt hiszitek, hogy ez múlandó, hiszen a kész mű (azt hiszem, méltán nevezhetem így) hamar eltűnik egy-egy éhes bendő fenekén. De az, amit egy finom étel kivált! Az érzés, az az elégedettség… Ez az amiért tényleg megéri akár órákig sürögni forogni a konyhában.

Erre van is egy egyszerű receptem. Egyszerű mert az összes ételre érvényes kerek e világon: Ahhoz, hogy igazán finomat főzzünk, kell egy nagy adag szeretet és egy picurka darab az ember személyiségéből. Mire gondolok itt? Vegyünk egy példát. Egy kissé szétszórt ember teljes odaadása miatt olykor odaég az étel alja. De higgyétek el úgy sokkal finomabb!

Aki még be sem tette a lábát a konyhába, azt hiszi: főzni nehéz. Pedig egyáltalán nem az! Főzni mindenki tud! Most, hogy az alapreceptet is tudjátok tényleg gyerekjáték lesz.

Mint a Mister in Budapest konyhafelelőse, igyekszem széleskörűen összeválogatni az ételeket. Nem kizárt, hogy olykor távoli konyhákba utazunk (persze csak képzeletben), vagy elmerülünk egy-egy egyszerű hozzávaló sokszínűségben. Hogy minden kedves olvasónk megtalálhassa a saját szája ízét.

Ha kérdésetek van, vagy éppen van egy jó receptetek, amit feltétlenül ki kell próbálnom, megtalálhattok az alábbi címen: esztus.csonka@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...