Ajánlás: Az éhezők viadala

amerikai akció - dráma - sci-fi
A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Pannem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akinek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik körzetben, Amikor a húgát kisorsolják Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal- számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szemberekül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.
Rendező:
  • Gary Ross 
Főszereplők:
  • Jenifer Lawrence (Katniss Everdeen) 
  • Josh Hutcherson (Peeta Mellark) 
Szereplők: Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy) Alexander Ludwig (Cato), Stanley Tucci (Caesar Flickerman) Amandla Stenberg (Rue), Isabell Fuhrman (Clove)

Munkatársak: Forgatókönyvíró: Gray Ross, író: Suzanne Collins, Forgatókönyvíró: Billy Ray, Producer: Nina Jacobson, Producer: Jon Kilik, Zene: T-Bone Burnett, Zene: James Newton Howard, Operatőr: Tom Stern, Vágó: Stephen Mirrione, 
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mozipremier: 2012. március 22.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...