C&A Tavaszi - Nyári kollekciója

Beköszöntött a tavasz, ideje felfrissítenünk a ruhatárainkat és ehhez add egy kis segítséget a C&A.
A márka magához híven kitűnő darabokat dobott a piacra. Ki merem jelenteni, hogy ebben az évben ezek a ruhák lesznek a mi nagy kedvenceink! Mindenféle stílust átkarolnak, gondolnak kicsikre és nagyokra, ezért mindenki talál magának kedvére valót.
A C&A divatos márkái különböző korszakokat idéznek elénk. Összesen 8 féle irányzatot tár fel, mind-mind különböző stílusirányzattal megboronálva.

Néhány infó az új kollekcióról:

Indochine:
A 20-as évek stíluselemei ihlették a kollekciót. Az Indochine kollekció sugallja a magabiztosságot és a szexi megjelenést. Ezt az irányzatot nevezhetnénk az „üzletasszonyok” kollekciójának is, ugyanis kedvenc színei a fekete, fehér és a márvány színek, a ruhák legtöbbjét leheletvékony selyem, kreppek, flitterek alkotják.
Kollekció főbb darabjai: kimonóblúzok, buggyos térdnadrágok, szmoking-blézerek, mellények, magasfelvágású ceruza szoknyák, szexi rövidnadrágok, nőies flitteres ruhák, overálok és elegáns ruhák.
Szerény véleményem szerint egy állásinterjúra illetve olyan rendezvényre ahol elegánsan kellene megjelennem egyértelműen ennek a kollekciónak a darabjaiból választanék az alkalomra.


Costa Rica
Elénk varázsolja a csodaszép Karib-szigetek látványát, színes elemei felpezsdítik a szürke hétköznapokat. Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem a Costa Rica-t, akkor maga a Nyár. Közkedvelt színei: a fehér, a pink, sárga, kék és a zöld árnyalatai. Ezek a színek mind arra emlékeztetnek, hogy mennyire is szeretem a nyarat. A Costa Rica anyagát tekintve lágy esésű viszkóz anyagok és finom sifon, tencel szálak, puha pamut anyagok lyukhímzéssel teszik üdévé a ruhákat. A férfiak öltözéke az elegáns és laza sportruházat keveréke egy kis klasszikussal megbolondítva.
Kollekciófőbb darabjai: Fehér tónusú hosszú ruhák, overálok, négyszögletes felsőrészek, horgolt és csipke elemek rózsaszín, sárga, narancs, kék és zöld színberakásokkal. Divatos színű karperecek, tarka telitalpú szandálok, borítéktáskák és hajpántok gondoskodnak a megfelelő nyári hangulatról.


WildWorld
Már maga a kollekció neve is sejteti a témáját „a vad világ”. Ha végignézek, a ruhadarabokon maga a Szahara jelenik meg előttem, a föld színei szelíd tónusokban. Ilyenek például: homok, krétafehér, mustár, vízkék és mélyvörös árnyalatok. Anyaguk lágy esésű jersey anyagok, fémfóliás nyomott minták, strukturált felületű viszkóz anyagok, tencel stílus. Ebben a divatvilágban újdonságként hatnak a rafinált sziluettek.
A kollekció meghatározó elemei: rövid ujjatlan ingszabású dzsekik, patkó formában megcsavart cargo nadrágok, felhajtott sortok és széles vállú többrétegű felsők.
Kiegészítői: pamutvászonból készült fűzős, homok és konyak színű cipők, konyakszínű bőrövek, szalmakalapok, aranybarna napszemüvegek, nehéz pamutvászonból készült bőrdíszítésű táskák, háló anyagú sálak, kendők és gyöngykarkötők.


Kids (Gyerekeknek)
A gyermekkollekciót az 50-es évek stílusa ihlette, melyben a lágy és a sugárzó pasztellszínek ötvözik egymást. Visszaidézi régi gyerekkorunkat a meseszép ruhadarabok a lányokon, de egyaránt a fiúkon is. A fiúknak tervezett kollekciót a strand, a szörfözés és a nyári vakáció ihlette.
A trend meghatározó elemei: Pöttyös, mintás blúzok, farmerszoknyák, gingham-kockás vagy nyomott gyümölcsmintás ruhák a lányoknál.
A fiúknál: Miami Feeling hódít. Nem maradhatnak ki a ruhatárból a farmerek és a bermudák sem.

Summer Festival
Ha nyár, akkor strand, ha strand, akkor kell valami észbontó fürdőruha (bikini) is. A Summer Festival megalkotta a 2012-es nyári bikini kollekciót. A minták kombinációja egy leheletnyi különcségről és hippi hangulatról árulkodik. Sajátos színei az idei divatnak a sáfránysárga (ami a 70-es évek divatját tárja elénk), a mandarinsárga (60-as évek slágerei), azúrkék és a fehér.
Főbb stíluselemei: vállpánt nélküli topok ráncolva, fodrokkal vagy virágokkal, egyenes vonalú "balconett" melltartók, alsók oldalt lepkékkel, bikinik fűzővel és virágmintákkal, magas kivágású egyrészes fürdőruhák masnikkal és ráncoltderékkal, vállpánt nélküli monokinik cut-out részletekkel és rojtosdíszítéssel, dupla rétegű horgolt megoldással, nyakba akasztható szabásvonal mély kivágással.
Kiegészítők: maláji szoknyák selyem sifonból, karperec szettek zománc bevonattal, fagyöngyökből, telitalpú háncscipők.

FestivalFolk
A nyári hangulathoz hozzátartoznak a híres fesztiválok, ezért is tervezte meg a C&A a Festival Folk kollekciót. A kollekció domináns színei itt is a föld színei, a földbarna erős, világító színekkel kombinálva. Mottója: annál jobb, ha beolvadsz a környezetedbe. Anyaga puha, kötött pamut és átlátszó dzsörzé grafikus etno mintákkal. Szerintem kiváló utcai viseletre is, nem csakfesztiválokra.
Főbbstíluselemek: autentikus mosott bőrdzsekik, kétoldalas flanel ingek, ötzsebes denim sortok, különböző nyakkivágású pólók, darabfestő eljárással készült teljes felületén nyomottmintás bermudanadrágok.
Kiegészítők: bokacipők, strandpapucsok, kord golfsapkák, fonotthatású bőrövek.

PoolPosition
Az 50-es évek medencés bulijára emlékeztet. Mindennapi viseletre tervezte a C&A. A ruhák lágy ejtésűek és nőiesek, míg a férfiak esetében a pamut és a pulóveranyagok élveznek előnyt. A női kollekció színei mi más is lehetne, mint a rózsaszín, méghozzá a rágógumi- és púderrózsaszín, valamint burgundi vörös, és kontrasztként éjkék és babakék egy kis vaníliasárgával ötvözve. A férfidivat színek 2012-ben pedig a tengerészkék, korálpiros, gyapjúfehér.
Főbbstíluselemek:
Női: ruhák, sortok (rövid nadrágszoknyák), playsuitok (rövid overálok), a ballonkabát újszerű interpretációi, lágy esésű blézerek "formátlan" stílusban, college-dzsekik, könnyű nylondzsekik, egyenes szabásvonalú, finom kötésű kardigánok és pulóverek, gallér nélküli szaténtopok, masnis blúzok, fehérnemű topok.
Kiegészítők: bevásárlótáskák metál stílusban, koktéltáskák, hegyesorrú balerina cipők és magas tűsarkú cipők, jersey sálak.
Férfi: belül bolyhozott pulóver anyagú college-dzsekik, sortok a szezon színeiben, csíkos pólók, ötzsebes farmerek nyers denimből, nylon dzsekik divatos korálpiros színben és szörfös nyomott mintával.
Kiegészítők: bokacipők, szalmakalapok, golfsapkák, fehérkeretes napszemüvegek.

SecretGarden
Ez a fehérnemű kollekció maga a romantika, kicsit modernizálva. Elbűvölő formái, színei harmonizálnak a romantika fogalmával. Anyaga sifon és szatén, könnyű, nyomott mintás pamutanyagok kombinálva áttetsző csipkék tömkelegével. A csipkék soha nem mennek ki a divatból, attól lesz igazán egy fehérnemű szexi és dögös. Az olyan erőteljes színek, mint a narancs és a pink adják meg az alaphangot az összhangnak. De nem csak szexi lehet a C&A fehérnemű kollekciójában, hanem kényelmesen is érezheted magad.
Főbb stíluselemei: A hosszú hálóingek hosszanti ráncokkal és fodrokkal, nagy szalagokkal a mell részen, valamint bodyk átlátszó csipkével és hálóval kétség kívül rabulejtően gyönyörűek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...