Az új Polaroid (Z2300)

A Polaroid márkát talán mindenki ismeri, ha mást nem régi filmekből, vagy a mostanság olyan népszerű retro videóklipekből. Nagyon sokan, nagyon szeretik a Polaroid masináit, részben mert egy igazi ikon, részben pedig visszahozza a fénykép kézzel tapintható örömét. Felgyorsult, a közösségi oldalak által túlszocializált világban több képet akarunk másokkal megosztani digitálisan, mint amennyit kinyomtatnánk és felragasztanánk a falra, vagy be egy emlékkönyvbe és még sorolhatnám. Ez persze jöhet a szokásos, "mert a fénykép drágább kinyomtatva" kifogással, de akár azzal is, hogy ott többen láthatják. Nos, akiben még él egy szenvedély a papírforma, vagy a normális szociális élet helyreállítása jegyére, annak ajánlom az új üdvöskét, a Polaroid Z2300-at. 

Lényegében ez egy 10 megapixeles fényképezőgép, a mai kornak megfelelő technikai elvárásokkal, csatlakozókkal. Természetesen a vele készített képeket ugyan úgy feltölthetjük a számítógépre, de mint olyannak, leső helyett már LCD kijelzője is van. Csatlakozók szempontjából találhatunk itt micro-USB, nyomtató csatlakozót, tölthető a gép. A masina jobb oldali kis nyílásából ugrik ki a nyomtatandó kép, úgy 30-45 msp alatt, ami valljuk be, több mint a régi-é, azonban megkímél minket a rázogatástól és a várakozástól (azzal kímél meg, hogy várakoztat?!). Maga a folyamat itt már bonyolultabb, mivel a kép elkészítése után a menüben válasszuk ki a nyomtatni kívánt képet. Ez jó, mert nem nyomtat ki nekünk rosszul sikerült képet, így nem pazarol lapot sem. A gyártó egyébként új lapokat is dobott piacra, amik 2x3 cm-esek és a 30 db-os csomag 15$, míg az 50 db-os, már 25$. Ezen még mindig el kell gondolkoznia a vevőnek, megéri-e a döntés. A gépbe egyébként egyszerre 10 lap fér

Kívülről egy régi vaskos filmes gépre hajaz nekem a kinézete, annyi különbséggel, hogy a Polaroid egy kis szivárvány színű hosszanti csíkkal emlékezteti a használót a fényképező múltjára (elődjeire), illetve az exponáló gomb nagyon retro piros színű (ez így érdekes amúgy, mert gyerekjáték szaga lesz tőle szerintem). A mai kornak megfelelően, fehér és fekete előlappal is lehet kapni, de ez már talán részletkérdés.


Újdonság, de talán nem meglepő lépés, hogy videórögzítési lehetőség is került bele, immáron HD 720p-s videók felvevésére képes. Bár panaszkodhatunk, hogy miért nem Full HD, azért mondjunk már olyan gépet ami felvesz, de képet is nyomtat egyszerre. Nah ugye.


A Polaroid Z2300 augusztusban kerül a boltok polcaira és 160 $ körüli árat vallanak neki (ez persze még addig változhat). Mindenesetre egy jó kis gépet kapunk a pénzünkért, és feleleveníti bennünk a kort, amikor minden barát személyesen is az volt és minden emlék albumba került idővonal helyett. Persze nem szabad megfeledkezni a papírról sem vásárlásnál, tehát ha ezt választanánk számoljunk az árhoz a pénztárcánkhoz illő papírcsomagot is. (Őszintén szólva még lehet a piacon kapni a régi gépből bőséggel, és nem utolsó sorban az sem, ha valaki igazán ikonikus akar lenni, hiszen az is egy jól kitalált gép volt, és még mindig az.:) ;)

További képek az Engadget.com képalbumában találhatók.
Forrás: Engadget.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...