Egyedi ruhákon kelnek életre Budapest utcái

A Lánchíd oroszlánjai, a budai vár macskakövei, a Hajós utca kanálisai, egy régi VW bogár – Szilas Rita új ruhakollekcióján a főváros különleges hangulata elevenedik meg. A tervező szerint a téma olykor valóban az utcán hever. Az extrém kreációiról, egyedi, kézzel készült ruháiról és táskáiról ismert divattervezőt a leghétköznapibb dolgok is alkotásra ihletik.

Kollekciójában olyan tárgyak, helyek, hangulatok és gondolatok kelnek életre új formában, amelyek mindenkit körülvesznek, így lesz egy antik írógép gombjaiból ékszer, egy régi autó bőrüléséből táska, buborékfóliából esőkabát, Vespa kilométerórából táskadísz, de egyes darabokon röntgen és ultrahang képek is megjelennek. Legújabb kollekciójában pedig Budapest utcácskái köszönnek vissza magasított szoknyákon és nyári felsőkön.

Mindez azonban csak egy része Szilas Rita bohókás és különleges kollekciónak, amelyben kaméleon-, sáska- és tatu táskák, VW bogarak, budapesti utcaképek, béka királyfik és ultrahangképek is megjelennek. Szilas Rita neve és munkái mára már stílust teremtettek külföldön és hazánkban egyaránt, ruhái pedig olyan különleges világ- és életszemléletet fejeznek ki, amelyben a hétköznapok, a múlt és a jelen értékei egyaránt kifejeződnek. Kollekciói elérhetőek a webshopjában, a Szilasrita.hu oldalon, de itt meg kell jegyeznem, hogy regisztráció szükséges a vásárláshoz. Van azonban boltja is, a La Masni, ami a Hajós utca 26/a-ban foglal helyet, ezt hétfőtől péntekig 12 és 18 óra között látogathatjátok. 

Szeretettel ajánljuk mindenkinek ezeket az igazi kis különlegességeket. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...