Gödör Kemping Agárdon és a legenda szele

kattints a nagyobb képért
A Gödör Klub minden budapesti fiatal számára egy kultikus hely volt a város szívében. Az év elején viharos körülmények között azonban a városvezetés költözésre bírta, így február 1-től megszűnt. A Nemzeti színház helyén tervezett területet 9 évig foglalta ideiglenes szerződéssel a szórakozóhely. A hely nem maradt sokáig üresen, ugyanis újranyitották Akvárium névvel. Érdekes mód, de pár nap leforgása alatt egy tér változott meg, egy egyszerű tábla és design cserével. A fiatalok körében azonban a Deák téri találka még mindig egybeforr a Gödör névvel. Azonban a Gödör klub nem adta fel, hiszen egy ekkora név nem veszhet el ilyen könnyen. Először is megjelent a címben említett, fesztivál babérokra törő rendezvény, a Gödör Kemping. Amely idén először Agárdon a Parkstrandon kerül megrendezésre. Nemrégiben pedig Fülöp Ákos, a hely vezetője bejelentette, hogy ősztől a Gödör újra nyitja kapuit, nem is olyan messze a régitől, a ma még Central Passage névvel futó sétálóban a király utcában.

A első Gödör Kemping Agárdon

A Gödör kemping nem csak egy fesztiválnak születik, mert ez egyszerre közösség-, és kultúraépítő szereppel is bír. Összművészeti kulturális fesztivál a strandon. Az elnevezésből következik, hogy a szervezők egy sátras tóparti fesztivált szerveznek, de nem csak zenekarokkal. Ettől függetlenül persze számos hazai és pár külföldi fellépő is megmutatkozik a parton. A jegyek Június 1-től rendelhetőek online, vagy vásárolhatók a város néhány pontján. (Helyszínen drágább ezért érdemes előre megvenni a jegyeket/bérleteket.) A helyszín az agárdi Park strand kemping Budapesttől úgy 60 km-re, de pontos megközelítést az utazás fül alatt olvashattok. Augusztus 21-26 között van mit tervezni nyár végére. Érdemes tehát belelapozni a Gödör Kemping hivatalos oldalára, ahol minden fontosabb info fent van.


A legenda folytatódik...

A Gödör klub új helye egy újépítésű romkocsma lenne a város szívében, a király utcában. Azonban a Central Passage épülete nem éppen romkocsma, ahogy a környék szórakozóhelyek sztenderdjei, de valamelyest mégis. A hely 2008-ban épült, azonban hamar kiderült, hogy a 270 lakásos épület nem felel meg a rendelkezési feladatának, ugyanis az építtetők elég silány anyagokkal dolgoztak. A lakók által felkért szakértő több ponton veszélyesnek nyilvánította a házat, így aki tehette elmenekült. Az alsó két szint eredetileg üzleteknek lett tervezve, de az előzmények, és a tény, hogy kizárólag gyalogosan lehet azok készleteit feltölteni, rontott a helyzeten és nem volt nagy sikere a kereskedelmi piacon. 
A Gödör klub tervei szerint három ütemben 2500 négyzetmétert hasznosít 10 év alatt A szervezők elmondása szerint a kulturális tartalom, a Gödör befogadó és támogató összművészeti kulturális központ jellege nem változik. A közönségét napi 2-3 élőzenei koncert, performanszok, kortárs tánc- és színházelőadások, civil programok, kiállítások várják majd. A szerződést 10 évre kötötték és még további 5 évre hosszabbítható. Az üzemeltetők 100 millió forintot szánnának a helyre, azonban állami támogatás nélkül. Fülöp Ákos elmondása szerint, hisznek a közösség erejében, erős társadalmi felelősségvállalással rendelkeznek, minimális közbenjárással pedig minőségi termékeket is forgalmaznának. A helyet számos környékbeli romkocsma és szórakozóhely is támogatja, így erősítve egymást és a közösséget. Reméljük mind sikerét, hogy legyen még sokáig hova járnunk egy jó programért.


Ha tetszett a bejegyzés, like a blog facebook-os oldalán, hogy még több program és érdekesség kerüljön a szemetek elé.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...