Ingyenes komolyzenei koncertek Budapesten

Budapesten a kiállításokon és fesztiválokon kívül rengeteg különféle program várja az érdeklődőket. Ilyenek például a komolyzenei koncertek, melyekből júniusban több ingyenesen várja a stílus kedvelőit.


Június 4-én, 19:30-kor az Új Lisz Ferenc Kamarakórus lép fel az Avilai Nagy Szt. Teréz templomban. A kórus tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alma Mater Kórusából, illetve a közelmúltban végzett fiatal zenészek közül kerültek kiválasztásra. A koncerten Felix Mendelssohn Bartholdy, Chris Fictoor, Kodály Zoltán és J. S. Bach művei hangzanak el Erdei Péter vezényletével.

Június 6-án 19 órakor Ehiro Mari zongora diplomahangversenyét rendezik meg a Zuglói Szent István Zeneház Nagytermében. Itt többek között Liszt, Bartók és Beethoven zeneműveit hallgathatjuk.
Június 9-én Tötös Krisztina koncertjére kerül sor az Óbudai Társaskörben. A művész aktív tagja a Szent István Király Szimfonikus Zenekarnak és előfordult, hogy szólistaként szerepelhetett az együttes élén. Június 9-én DLA doktori záróhangversenyén vehetnek részt az érdeklődők.

Június 10-én 19 órakor a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok-Fesztiválzáró kantátaestjét rendezik meg a Deák tér 4. szám alatt. A koncerten Bach műveit adják elő Kamp Salamon vezényletével és Zádori Mária, Schöck Atala, Megyesi Zoltán illetve Jekl László énekesek közreműködésével.

Június 16-án 17 órakor Alföldy-Boruss Csilla orgonahangversenyét rendezik meg a Kelenföldi Református Templomban. A Barokk Fantáziák és Tokkáták címet viselő koncerten a művész J. S. Bach, Vincent Lübeck, Johann Pachelbel és Johann Ludwig Krebs néhány zeneművét szólaltatja meg az orgona sípjaival.

Június 13-án az Egyesült Államokból érkező Long Beach High School Chamber Choir és a budapesti Prelude Vegyeskar koncertjét hallgathatjuk a Nádor Teremben. Itt Ligeti, Whitacre, Orbán, Vajda, Rautavaara, Csíky Boldizsár, Tóth Péter kórusműveit adják elő.

Végül június 24-én 11 órakor a Magyar Rádióban koncertezik a Brassimum Rézfúvós Együttes. Igazán sokszínű műsorra számíthatunk, hisz az együttes egyik célkitűzése, hogy a zeneirodalom remekműveit saját átirataiban megszólaltassa, emellett fő feladatának tekinti a kortárs zene népszerűsítését. Repertoárjuk felöleli a reneszánsz, barokk, klasszikus és romantikus műveken kívül, a XX. és XXI. századi kortárs zenét, beleértve a jazzt is.

Az említett koncertek tehát ingyenesek. Jó szórakozást azoknak, akik kedvet kaptak valamelyikhez!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...