Múzeumok Éjszakája 2012


A Múzeumok Éjszakája 2012-ben minden bizonnyal a nyár egyik leggazdagabb kulturális programját ígéri mind vidéken, mind Budapesten garantálva, hogy valamennyi ízlés megtalálja a hozzá illő kikapcsolódást! 
Éjszaka vagy hajnalban belépni látogatóként egy múzeumba általában néhány igen kellemetlen kérdéssel és magyarázkodással jár kivéve, ha az év leghosszabb éjszakájának zseniális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája miatt érkezünk egy-egy tárlatra.

Az ötlet az ezredforduló táján született Franciaországban, és 2003-ban már Magyarországon is megrendezték a Múzeumok éjszakáját. Az ötlet szerint kell egy éjszaka az évben, amikor egy nappali megszokott programból egy egész éjszakás izgalmas túra, a múzeum látogatás egy nem akármilyen hajnalig tartó program legyen.
A program sikere hazánkban eddig töretlen. Az előre váltott általános belépővel országszerte több száz helyszínen évről-évre százezernyi ember látogat el a kiállításokra és a bőven ezer fölé rúgó programokra így Szent Iván éjszakájának varázsa mára már a kultúra valódi ünnepévé vált. 

Budapesten ez a rendezvény egységes karszalagbelépővel látogatható, amely a felnőttnek 1500 Ft-ba, a gyermekeknek 600 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

A megvásárolt karszalagok belépést biztosítanak a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. 

Budapesten a karszalaggal 2012. június 16-án a rendezvények ideje alatt a látogatók igénybe vehetik az öt különböző útvonalon, 18:00-02:30 óra között közlekedő Múzeumbuszokat, valamint 16 óra és hajnali 5 óra között a BKV bármely menetrend szerinti járatát. A karszalagok megvásárolhatóak a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, illetve együttműködő partnerünk, a BKV jegypénztáraiban.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...