Nyári program a Madách Színházban


A budapesti Madách Színház nyári kínálata igazán sokszínű, szinte biztos vagyok abban, hogy minden színházkedvelő olvasó talál olyan előadást a felsoroltak között, amelyiken szívesen részt venne.


Június 16-án a Madách színház társulata T. S. Eliot és Andrew Lloyd Webber Macskák című musicalével áll színpadra. A történet sokunk számára ismert, macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket. Az előadásra a jegyek 4900 Ft-ba kerülnek.


Június 21-én és július 6-án az 1*3 néha 4 című darab kerül bemutatásra. A darab története egyszerű alaphelyzetből kezdi száguldását a végkifejlet felé: a dúsgazdag Hardcastle tízezer fontot szándékozik egy volt üzlettársa fiának ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. A fékevesztett komédia során közelebbi ismertséget köthetünk egy kellőléppen romlott lakájjal, egy bájos vénkisasszonnyal, modern művészetekkel kacérkodó leányzóval, műkritikus udvarlóval, ügyvédekkel és álügyvédekkel. A belépők megvásárolhatóak a június 21-i előadásra 2000 Ft-ért, a júliusi előadásra pedig 2100 Ft-ért.


Július 7-én a Neil Simon Furcsa pár című vígjátékával lép színpadra Gálvölgyi János és Szervét Tibor. A történet egyszerű: Oscar, a laza, fesztelen, elvált újságíró, aki otthon igazi „trehány disznó”, kis időre befogadja otthonába a válófélben levő Felixet, nem is sejtve, hogy mit zúdít a nyakába ezzel. Felix ugyanis rendmániás, a pedantéria élő szobra, egy „eleven porszívó”. A jegyek erre az előadásra 3000 Ft-ért vásárolhatóak meg.

Július 5-én a Csoportterápia című vígjátékkal áll színpadra a társulat. A történet szerint hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis, annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol van az orvos? Fülbemászó dallamok és sziporkázó szövegek során a néző megismerheti a musical-ek igazi világát. A jegyek 3200 Ft-ért kaphatóak.

Végül október 11-én, 12-én és 13-án a Mary Poppins című musical premierjén vehetnek részt az érdeklődők. A gyermekirodalom felejthetetlen dadusát az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers újságíró, színésznő, táncosnő találta ki, és alkotta meg évtizedeken át írt regénysorozatában. 2004-ben a történetek alapján Julien Fellowes elkészítette a musical szövegkönyvét, amely azóta a világ szinte minden országában színpadra került. A jegyek a 11-i és a 12-i előadásra 1200 Ft-ért, a 13-i előadásra 3700 Ft-ért vásárolhatóak meg.







Az érdeklődők megrendelhetik jegyeiket az oldal facebook oldalán vagy a <misterinbudapest@gmail.com> e-mail címen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...