Mesterségek Ünnepe a Budai Várban

A Budai Vár összetéveszthetetlen, történelmi hangulatot árasztó háttere ismét benépesül közel 800 hagyományőrző mesterrel, akik ízelítőt adnak tudásukból, és bemutatják szakmájuk szépségeit.

Az idei fesztiválon a régi, szinte már elfeledett ritka mesterségek képviselői állnak a figyelem középpontjában, így például a papírmerítők, bútorfestők, a kályha- és kemenceépítők, kékfestők, és további „hétköznapi művészek”. Az Oroszlános Udvarban ebben az évben tehát műhelybemutatók és szakmai előadások várják az érdeklődőket.

A korhű ruhákba öltözött érdeklődőket idén is megjutalmazzák: a viseletben érkező vendégek fotózáson vehetnek részt, és öltözékükkel értékes nyereményekhez juthatnak.

A fesztiválon idén is vendégül látják a Borfesztivál képviselőit, de ezúttal ezúttal sajt is jut hozzá, hiszen itt mutatkoznak be az ország legjobb sajtkészítői. Mestermunkáikat a Sajtudvarban kóstolhatják meg az érdeklődők. 

Ebben az évben Szlovénia a rendezvény díszvendége, több szlovén népművész látogat hazánkba és ők mutatják be hazájuk hiedelemvilágát.

Hangold újra! – a jelszava több esti nagykoncertnek is, két színpadon idén is a nép- és világzene színe-java szórakoztatja a látogatókat. A gyermekeket pedig izgalmas játékokkal szórakoztatják majd.

A Mesterségek ünnepe augusztus 17. és 20. között kerül megrendezésre
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...