Aj Vej-Vej New York 1983-1993

Napjaink egyik legbefolyásosabb kortárs képzőművésze, a kínai Aj Vej-vej New Yorkban töltött évei során keletkezett fotóiból látható kiállítás az idén száz éves Ernst Múzeumban

Aj Vej-vej  a társadalmi viszonyokat kritikusan szemlélő művész, aki a legutóbbi években vált a kortárs képzőművészet világszerte legismertebb alkotójává. Építész, konceptuális művész, szobrász, fényképész, blogger, twitterező, interjúkat készítő, kultúrkritikát gyakorló művész, aki élettel tölti meg a művészet szerepéről vallott elképzeléseinket.

Aj Vej-vej new yorki tanulmányai, iletve ott tartózkodása ideje (1983-1993) alatt több mint tízezer fotót készített saját magáról, a városról és lakóiról. Valóságos megszállottként, kamerával a kezében igyekezett dokumentálni a fontos vagy éppen nagyon is banális történéseket és karaktereket. Az egyszerű kisfilmes turista-fényképezőgéptől kezdve a polaroid technikáig számtalan eszközt és technikát használt képei elkészítéséhez. A fotók nem a megszokott oldalról  ragadják meg az 1980-as évek New Yorkjának történelmét, kultúráját és légkörét.
A kiállításon bemutatott 227 fotót maga Aj Vej-vej válogatta archívumából. Koncepciójának alapgondolata egy olyan, képekből összeálló múzeumi installáció, amely Aj Vej-vej személyes gondolatait, korabeli attitűdjét tárja fel.
A kiállítás 2012. augusztus 16. és október 10. között tekinthető meg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...