A kortárs múlt, avagy a bolhapiac stílus

Nálunk is egyre népszerűbb a kopott és sikkes bolhapiac stílus. Az új lakberendezési irányzat jellemzője, hogy követői javarészt piacokon és vásárokon talált egyedi szerzeményekkel teszik színesebbé lakóterüket. A stílus trendiségét bizonyítja, hogy már külön magazint is szenteltek neki, és számtalan internetes oldal foglalkozik vele.


Vegyük hát mi is sorra a stílus főbb jellemzőit: 

1. Olcsó. 
Amellett, hogy a piacokon fillérekért juthatunk hozzá az egyedi darabokhoz, érdemes szétnézni nagyanyáink padlásán is, szinte biztosan találunk néhány egyedi kiegészítőt. A régi holmikat felújíthatjuk, s máris új színükben pompáznak. 


2. Egyedi hangulatot áraszt.
A régebbi darabokat párosíthatjuk a mai kor divatjával. A különböző korok jellegzetes mintái és kiegészítői utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek lakásunknak. 

3. Értékmentő. 
Sokan azért szeretnek bolhapiacra járni, mert ott minden tárgynak, megvan a saját története. Ezek a darabok sok esetben meghatározó szerepet töltöttek be a közelmúlt divatjában, és ma is értéket képviselnek. 

4. Romantikus. 
Egy elfelejtett horgolt terítő, vagy keresztszemes hímzés, néhány régi színes takaró és számtalan apróság igazi romantikus hangulatot idézhet. A bolhapiac stílus és a szintén népszerű vintage stílus között egyébként sok átfedést fedezhetünk fel. 

5. Jópofa, játékos, humoros.
Izgalmas kiegészítőkre bukkanhatunk. Oda kell figyelni azonban: a sok egymásra hordott kacat könnyen giccses összhatást eredményezhet! 

6. Nosztalgikus. 
Retro és békebeli hangulat. 

7. Egzotikus. 

Nektek hogy tetszik? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...