Dekortapasz

Ki gondolta volna még tíz éve, hogy 2012-ben lakberendezés terén egy rizspapírból készült, minden színben és mintában megtalálható ragasztószalag lesz a trend.
A dekortapasz (angolul washi tape-ként vagy masking tape-ként ismert) egy Japánból származó különlegesen erős, mégis finom tapintású szalag, ami megjelenése óta hódító útját tapossa. Egy ideje természetesen már Magyarországon is megtalálható 15-30 milliméteres szélességben és 10-15 méteres kiszerelésben. Sikerét annak is köszönheti, hogy rengeteg színben és változatos mintával kerül forgalomba, így mindenki megtalálhatja a neki kifejezetten tetszőt. Amitől olyan különlegessé válik a dekortapasz az az, hogy nem igényel külön ragasztót, használata egyszerű, és eltávolítása sem okoz gondot, mivel nem hagy foltot a használt felületen, ugyanolyan tekercsen kapható, mint a hagyományos ragasztószalag. Kreatív-, és hobbiboltokban sajnos még csak 1-1 darabot találni, de van olyan hely ami csak ezzel foglalkozik.
Az egyik hazai forgalmazó, Ági webshopjában rengeteg tekercs van. A tapaszok nemcsak rizspapír változatban kaphatók, textíl szalagok is vásárolhatók online. Érdemes folyamatosan figyelni a kínálatot. Nyíregyházi műhelyéből postázza a rendeléseket, ami amúgy legnagyobb és legszélesebb választékkal rendelkező üzlet hazánkban. 
A ragasztószalagot könnyű tépni és lehet nyomtatni, rajzolni, írni is rá és akár egymásra is ragaszthatjuk őket. A több ezer színben és mintázattal gyártott papírszalagot használhatod szalagok és masnik helyett ajándék csomagolásra, készíthetsz belőle ajándékkísérő kártyát vagy képeslapot. Akik mégis kevésbé érzik ennek a hasznosságát, természetesen az eladó Facebook oldalán rengeteg ötlettel látja el az érdeklődőket. Csak a felhasználó fantáziája szabhat határt. Azoknak pedig, akiket már rabul ejtett a színes és mintás szalagok világa, már elérhetőek az úgynevezett óriás ragasztószalagok, melyeket leginkább falakra, illetve nagyobb felületekre alkalmaznak.
 Minden olyan ember figyelmébe .ajánlom, aki kreatív és saját készítésű ajándékkal szeretné meglepni szeretteit. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...