National Air and Space Museum - Washington D.C.

Imádom a nyarat és a vele járó szabadságérzetet. Ilyenkor felszabadulhat az ember, kimozdulhat, olyan dolgokat ismerhet meg, amiket még az iskola pad mögül sem. Ezt a hétvégét jobban vártam mint a többit, hiszen Washington D.C.-be utaztunk.

Sokáig sorolhatnám a nevezetességeket, mint a White House, a Capitolium vagy a Lincoln Memorial, de most inkább egy múzeumra hívnám fel a figyelmet. Ha most egy szokványos múzeumot képzelünk a szemünk elé, rosszul tesszük. A National Air and Space Museum a Magyar Nemzeti Múzeumnál (a legnagyobb hazai múzeumunk) majdnem kétszer nagyobb, így az egész családnak egész napos programot kínálhat. Természetesen nem hiányozhatnak a modern társadalmunk ékes darabjai a kultúra fellegvárában sem, így óriás plazmakivetítők és az érintőképernyős játékok szórakoztatják az ide látogatókat. Amellett, hogy élethű maketteket (ilyen az Apollo 11 OAM mand and modul) és eredeti tárgyakat (például a Gemeni IV) is kiállítanak, még egy Holdról származó követ szintén megtalálhatunk, melyet az ide látogatók megérinthetnek.

A National Air and Space Museumot körbejárva olyan érzésed támad, mintha a NASA egyik tagja lennél. Minden amit valaha is tudni szerettél volna az űrről, ott hever a lábaid, szemeid előtt. De persze ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy air, és nemcsak space museum. Itt a repülés történetét is megtekintheted egészen Dr. Julius Neubronner galambkísérleteitől kezdve a Montgolfier-fivérekig és tovább. A sok élethű maketten kívül van egy felrepülő beépítve a falba, amibe a bátrabb látogatok akár be is ülhetnek.

Ha tehát az ember Washingtonba látogat, szánjon rá egy napot, hogy meglátogatja a National Air and Space Museum-ot, és valószínűbb, hogy a család minden tagja élvezni fogja a kirándulást. 

Akit bővebben érdekel a múzeum, egy nagyon hosszú, képes bejegyzést találhat KatPol blogon. Én is csak a képkeresésnél találtam, de velős egy olvasmány az biztos. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...