26 arany-,22 ezüst- és 17 bronzérem Szegeden!

Szeptember 14-én kezdődött a 3 napos Olimpiai Reménységek Versenye, melyet idén Szegeden rendeztek meg. A megmérettetésen szinte minden kontinensről érkeztek versenyzők, 27 nemzet képviseltette magát. A magyar kajak-kenu utánpótlás csapat fantasztikus versenyzéssel összesen 26 arany- 22 ezüst- és 17 bronzérmet szerzett, ezzel mutatva, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is komolyan számolni kell majd a magyar küldöttséggel a világ- és Európa-bajnokságokon, Olimpiákon. 


A verseny első napján az 1000 méter, második napján az 500 méter, harmadik napon pedig a sprintszámok döntőit rendezték meg. A számok legtöbbjében érdekeltek voltunk, így rengeteg néző látogatott ki a helyszínre. A várakozásoknak megfelelően a jobbnál jobb eredmények nem várattak sokáig magukra: rögtön az első nap 9 aranyat, 9 ezüstöt és 3 bronzot sikerült szereznünk. Fiú illetve lány kajakosainknak és kenusainknak egyaránt sikerült kiharcolnia az elsőséget.

„Élmény volt ez a nap. Örömteli, hogy mindhárom szakágban volt magyar aranyérem, ráadásul kiváló versenyeket, színvonalas csatákat láthatott a közönség. Versenyzőink annak ellenére tudtak ilyen jó produkciót nyújtani, hogy többen is torokfájásra panaszkodtak, de a betegség egyáltalán nem látszódott meg a teljesítményeken.” – mondta Hüttner Csaba ifjúsági kapitány

A nagyszerű kezdést hasonlóan sikeres folytatás követte: 500 méteren 8 aranyat-, 7 ezüstöt- és 6 bronzérmet, míg a sprintszámokban ismét 9 aranyat-, 6 ezüstöt- és 8 bronzérmet gyűjtöttünk.
Az egyéni versenyszámok mellett párosban és négyesben is bravúros eredmények születtek. A 200 méteres döntőkben mindhárom négyesünknek sikerült a legfényesebb medáliát megszerezni. Ezzel a magyarok összesen 65 érmet szereztek a Maty-éri evezőpályán.
A magyar csapat legeredményesebb versenyzője a 16 éves Hajdu Jonatán Dániel, aki összesen négy első, és egy második helyezéssel büszkélkedhet.

„Tökéletes hétvége van mögöttünk. A 15, 16, 17 éves versenyzőink nagyon is komolyan vették a feladatukat, fantasztikus sikereket értek el, igazi kis olimpiát láthattunk a Maty-éren. A csapatból kiemelkedett a kenus Hajdu Jonatán Dániel teljesítménye, aki négy aranyéremmel és egy ezüsttel a legeredményesebb versenyző lett, férfi kajakban Birkás Balázs, valamint Noé Zsombor és Vass Péter is három győzelmet ért el, a lányoknál pedig Szabó Ágnes és Malcsiner Eszter szintén három-három elsőséggel lett a legjobb.” 
         - a kapitány értékelése a záró nap után





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...