Gyutai Adrián az Alpok-Adria bajnoka!

Gyutai Adrián gyorsasági motoros, a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője eddigi legnagyobb sikerét érte el. Most hétvégén rendezték meg az Alpok-Adria 125 GP bajnokság hatodik futamát a Slovakiaringen, ahol a magyar versenyző idei ötödik győzelmét aratta, ezzel összesítésben 44 pontos előnyre tett szert ellenfeleivel szemben. Adrián ezzel nemcsak a futamgyőzelmet szerezte meg: behozhatatlan előnyének köszönhetően megnyerte az összetett pontversenyt. 

A Slovakiaringen Gyutai számára egyértelműen a futamgyőzelem volt a cél, amivel bebiztosíthatta elsőbbségét a pontversenyben. A rá nehezedő nyomás ellenére remekül vette az akadályt, eddigi versenyeihez hasonlóan gyorsan és kiválóan versenyzett. Valamennyi versenyhétvégén a futamgyőzelem mellett a pole pozíció és a leggyorsabb kör is az ő nevéhez jegyezető fel. Sikerével egyúttal az osztrák bajnoki címet is megszerezte.

"Kimondhatatlanul boldog vagyok, hiszen megvalósult a dédelgetett álmom, és Talma és Alen után én is meg tudtam nyerni az Alpok-Adriát. Egyszerűen szavakat sem találok arra az érzésre, ami hatalmába kerített a dobogón, amikor eljátszották a tiszteletemre a magyar Himnuszt. Kell számomra még pár nap, amíg felfogom, mit is értem el. De egyáltalán nem dőlhetek hátra, ugyanis ettől kezdve elkezdem a felkészülést az októberi Európa-bajnokságra, ahol szeretnék megint kellemes meglepetést szerezni a magyar motorsport és a szurkolók számára"
                                                                                                    – Gyutai Adrián nyilatkozata

Az Alpok-Adria bajnokság Közép és Kelet-Európa legelismertebb versenysorozata. Utoljára magyar színekben 1999-ben Talmácsi Gábor, majd 2006-ban Győrfi Alen tudta megnyerni az összetett pontversenyt ebben a versenysorozatban, ráadásul magyar versenyző 2007-óta nem tudott gyorsasági motoros nemzetközi bajnokságot nyerni, így Gyutai eredménye egyaránt hatalmas siker a hazai motorsportnak és a szurkolóknak is.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...