Nyári Zenei Fesztivál a városligetben - komolyzenét kedvelőknek


A városligeti Vajdahunyad várában Zenei Fesztivál kezdődik, amelynek újdonsága a Mendelssohn Kamarazenekar latin világslágerekből álló összeállítása lesz. A koncertek július 11-én kezdődnek és augusztus elejéig tartanak. Az előadások időpontjai nem rend szerint követik egymást, így érdemes figyelni, melyik keltette fel jobban az érdeklődésünket. A fesztiválon való részvétel nem ingyenes és nem is olcsó, de eső esetén sem maradnak el koncertek. A különböző napokon tartott estek különböző árú jegyekkel látogathatók, méltán természetesen a kiváló előadókhoz.

A nyitóesten egy Csajkovszkij-műsorral találkozhatnak az érdeklődők, amit a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar ad elő. Szólistájuk Szabadi Vilmos hegedűművész lesz. 

Július 12-én klasszikus zenei művek hangzanak fel a Haydn- és Mozart-esten: Várdai István csellista Haydn mindkét csellóversenyét előadja a Budapesti Vonósok közreműködésével.

A július 15-én latin est, Tátrai Tibor és Szűts Antal Gábor gitárművész dél-amerikai és spanyol slágerek átirataival várja a nézőket, ahol elhangzik Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben című műve is a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában. 

A fesztivál visszatérő vendége a Budapest Klezmer Band, amelynek július 18-i koncertjén Falusi Mariann is fellép. 
Július 28-án a Budapest Bár előadásában régi film- és világslágerek hangzanak el, augusztus 1-jén pedig Kálmán Imre operettjeiből adnak elő részleteket a Hungaroperett szólistái és Bangó Margit, a sztárvendég. 

Augusztus 5-én a Magyar Virtuózok Kamarazenekara Szenthelyi Miklós hegedűművész vezetésével Bach- és Vivaldi-műveket szólaltat meg. 

A végszót a 100 Tagú Cigányzenekar műsora adja meg augusztus 8-án, ugyanis ekkor fejeződik be a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál.

Bővebb információért, jegyárakért és jegyvásárlásért a www.vajdahunyad.hu kapcsolódó oldalára látogathatnak.

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...