Mozinet-Művész Filmnapok, nem csak Budapesten

A Művész mozi által már harmadik alkalommal megtartott Mozinet-Művész Filmnapok idén nem csak a Budapesten, de további kilenc vidéki artmoziban is műsorára veszi nemzetközi filmfesztiválokon sikerrel szerepelt, ám a mozikban nem vetített alkotásokat. A rendezvényt idén már Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely lakói is élvezhetik, de a legtöbb film a UPC videotárban is megtekinthető lesz. A július 19-től 21-ig tartó rendezvényen természetesen premier előtti vetítésekre is számítani lehet. A kedvezményes áron, eredeti nyelven és magyar felirattal vetített filmkínálatban helyet kaptak korábban bemutatott alkotások is.

A közönség újra láthat számos, nemzetközi filmfesztiválon már sikerrel szerepelt filmet. Így bemutatásra kerülnek a Polisse (Cannes), Nővér (Berlin), A tenger törvénye (Velence), Semmit magamról (Locarno) vagy éppen a Hasta La Vista (Titanic) díjnyertes filmjek is. 
Míg A messzi dél vadjai, a Bikanyak, és a Revans inkább a különleges és feszült hangulatú művek között említendők, természetesen romantikus alkotásokkal is szolgálnak a szervezők, így látható lesz a Tango Libre - Szabad a tánc és a Szerelem a hatodikon is. A kortárs német filmeket az Együtt az ég alatt és a Néma csönd, a román Újhullám képviseletében pedig a Sporthorgászat és a Mindenki a mennybe megy című alkotások képviselik magukat. 

A korábban bemutatott alkotások között látható lesz a 2008-as, egy ír terrorista börtönbéli tüntetéséről szóló Éhség, a 2011-es, idős sushikészítő mestert bemutató dokumentumfilm, a Sushiálmok és a 2012-es, London gettójában játszódó iLL Manors - Rázós környék fogja keretbe a programot.

Itt is megtekinthető a már a Francia Kertmoziban is vetített Renoir című francia romantikus életrajzi film. A film érdekessége, hogy gyönyörű, közös múzsájuk által egyszerre enged betekintést a világ egyik leghíresebb festője, Pierre-Auguste Renoir, illetve fia, az Újhullám által legnagyobb francia rendezőnek kikiáltott Jean Renoir életébe.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...