Dizájnerek a Műcsarnokban - Karácsonyi Kreatim vásár

Minden jó szándék ellenére a karácsonyi ajándékvásárlás szinte minden évben a boltról boltra vándorlást, és a kompromisszumos: „már nem megyek tovább, jó lesz ez is” típusú vásárlásokat jelenti. Akármennyire is szeretnénk mindenkinek a lehető legjobbat, végül megelégszünk egy alibi ajándékkal, amivel letudjuk szeretteinket. Ez ellen küzd már 2009 óta a Kreatim. December 15-én a Műcsarnokban több mint 60 iparművész kínál majd minden korosztálynak minőségi és megfizethető alkotásokat. Bátran kérjünk tanácsokat a művészektől, akik nem csak tárgyakat, de szellemiséget, hagyományt, azaz igazi ajándékot kínálnak!

A Hősök terén található kiállítóhely először ad otthont a Kreatimnak, új kontextust teremtve a vásárnak. A rendezvény célja, hogy a közönség közvetlenül az iparművészektől, dizájnerektől, tervezőktől vásárolhasson kisszériás, lokális ajándékokat karácsonyra.

A Kreatim által a Design Héten elindított Design Aid program minden rehabilitációval foglalkozó műhelynek lehetőséget kínál arra, hogy bemutassák munkájukat és termékeiket, amelyek sokszor az újrahasznosítás, a recycling és upcycling műfajába tartoznak.

Az etikus dizájn nem csak anyaghasználatában környezettudatos. Az alkotók és felhasználók ugyanabból a gazdasági, ökológiai, társadalmi helyzetből szemlélik a körülöttünk zajló folyamatokat, és munkájukkal, illetve fogyasztási szokásaikkal erre reflektálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...