Könyvadvent az OSZK-ban

Hagyományteremtő adventi programsorozat várja a látogatókat december első hetében az Országos Széchényi Könyvtárban. Többek között Jókai Anna és Kubik Anna is vendége lesz a három könyvkiadó – a Széphalom Könyvműhely, az Orpheusz Kiadó és a Magyar Napló – által szervezett kora esti beszélgetéseknek, amelyekhez különleges Mikulás-napi gyermekprogram és háromnapos könyvvásár is kapcsolódik. A belépés a könyvvásárra és a programokra ingyenes, s kedvezményes árú belépőjeggyel látogathatóak kiállításaink is.

December 4-én a Széphalom Könyvműhely szerzőivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és sor kerül Kósa Sándor Mintha című regényének bemutatójára is. Az est jeles vendége lesz Jókai Anna író.

December 5-én Kubik Anna művésznővel beszélget Erős Kinga irodalomtörténész, Dohnányi- és Kodály-művek kíséretében az Orpheusz Kiadó estjén.

December 6-án megérkezik a Mikulás a Suttog a fenyves... című, a 100 éve született Weöres Sándorra emlékező, gyerekszereplős zenés délutánra.
Aznap már 15 órától sok szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket, szülőt és nagyszülőt Az engedelmes papír című foglalkozásra is.
A gyermekek után a felnőtteknek is szép adventi hangulatú programot kínál ezen a napon a Magyar Napló estje: a kiadó szerzőinek műveiből válogatott előadást mutat be Lázár Balázs és Tallián Mariann színművész Bach-szonáták kíséretében.

A közönség a Magyar Napló Kiadó szépirodalmi estjén Barna T. Attila, Both Balázs, Csender Levente, Ferenczes István, Filip Tamás, Kontra Ferenc, Majoros Sándor, Mezey Katalin, Mirtse Zsuzsa, Oláh János, Papp-Für János, Vasadi Péter és Végh Attila műveiből hallhat válogatást Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek előadásában. A műsorban Tallián Mariann Bach-szonátákat szólaltat meg hegedűn.

Mindhárom napon 10 és 19.30 óra között válogathatnak az érdeklődők a három kiadó könyvkínálatából. A kedvezmények mértéke a 20%-os engedménytől a 100 Ft-os kiadványokig terjedhet. Több mint 100 cím – mesekönyvek és szépirodalmi művek és újdonságok, mint pl. Kubik Anna új CD-je – között lehet válogatni. A belépés a könyvvásárra és a programokra ingyenes. A részletes programokról a oszk.hu/rendezvenyek/konyvadvent weboldalon olvashat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...