Pebble Steel - Az elegáns okosóra

A Pebble, egy Kickstarteren indult e-ink-es okosóra projekt, ami a megjelenése után hetekkel már 10 millió dollárnyi támogatást kapott. A készülék az idei CES-en újra bemutatkozott, ám most már nem a színes műanyag "sportos" köntösében, hanem egy egészen új elegáns kivitelben. A hamarosan saját alkalmazás áruházat is kapó készülék, már számos ponton bizonyított és mind az IOS, mind az Android rendszerrel kompatibilis. A Pebble Steel már egy felsőkategóriásnak szánt darab lesz a piacon, hiszen már nem csak tudásában, hanem külsejében is prémium minőséget kapott a hosszúnak tekinthető 5-7 napos üzemidő mellé.

Az új modell nem kívánja leváltani a régit, csupán bővíti a kínálatot. A korábbi modell 150 dolláros árára a Steel már rátesz, így a 250 dollár fejében többet kell kapnunk a pénzünkért. A legjelentősebb változások a külsőt érik, az új Pebble vékonyabb és kisebb is, illetve a rozsdamentes acél ház köré már bőr és fém szíjjal lesz rendelhető a készülék. Kijelzőjét tekintve megkapja Corning Gorilla Glass védelmet, amire ujjlenyomat taszító bevontat kerül. Nem igazán változtak az elődhöz képest a készülékben található e-papír kijelző, a vízálló burkolat, valamint a kezelőfelület és az akkumulátor sem. Az óra bal alsó sarkában egy színes LED is helyet kapott, ami a töltöttségi szintet hivatott jelezni, így már ennek a tájékoztatásáról is megfelelően gondoskodtak.


Mind az előd, mind az új készülék január végén megkapja a szoftverfrissítést, amivel már egy igencsak bővült alkalmazáskínálat lesz elérhető a Pebble-re, illetve a népszerűbb vállalatok is képviseltetik magukat a listán. A letöltés a két támogatott platform bármelyikének kínálatából történhet, illetve a választott szoftver azonnal az okosórára vándorol majd. Többek között biztosan lehet számítani a Foursquare, a Pandora, a Yelp, a Mercedes-Benz, az iControl vagy a GoPro támogatottságára, amelyek már komoly képességekkel ruházhatják fel az órát. 


A Pebble Steel január 28-ától kiszállításra kerül, illetve ekkorra várható pontosabban a szoftverfrissítés és az alkalmazáskínálat bővítése is. További információért látogass el a getpebble.com weboldalra


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...