Magyar focihírek

Az elmúlt hétvégén zajlott le az OTP Bank Liga névre hallgató magyar elsőosztályú focibajnokság 5. fordulója. A nyolc mérkőzés eredménye:
  • Szombaton:
    Győri ETO FC - Vasas-Híd 3-2 (tegnap a Vasas vezetősége menesztette Komjáti András vezetőedzőt, utódja pedig az a Marijan Vlak lett, akiről múltkori írásomban már említést tettem)
    Diósgyőri VTK - Lombard FC Pápa 2-0
    MVM Paks - BFC Siófok 1-1
    Pécsi MFC - Kecskeméti TE-Ereco 2-2
    Szombathelyi Haladás - Zalaegersdzegi TE FC 1-0
    Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC 1-0
  • Vasárnap:
    Debreceni VSC-TEVA - Videoton FC 2-1
    Kaposvári Rákóczi - Újpest FC 2-2

A bajnokság élcsoportjának állása a következő:
  1. DVSC-TEVA 15 pont(+8), 
  2. Győri ETO FC 15 pont(+5), 
  3. Pécsi MFC 13 pont, 
  4. Budapest Honvéd 12 pont,
  5. Lombard FC Pápa 10 pont,
  6. MVM Paks 8 pont.

Az első fordulóból elhalasztott BFC Siófok-Videoton FC bajnokit szerdán este 7 órától pótolják a Balaton-parti város stadionjában.

********************************************************************************

Zajlik az élet a sereghajtó Zalaegerszegi TE FC-nél. Az öt vereség és a nagy meleg tehet bizonyára arról, hogy ma délután az nso.hu-n felröppent a hír, miszerint Csank János edzőnek távoznia kell a zalai kispadról. De újabban azt jelentette a sportportál, hogy Nagy Ferenc tulajdonos leült beszélgetni a csapat négy kulcsjátékosával, majd közölte, hogy Csank marad a csapatnál. A Magyar Rádió megkereste azt a Bozsik Pétert, akit az nso.hu Csank utódjaként jelölt meg. A legendás játékos, Bozsik Cucu fia nem tudott a zalaiak ajánlatáról, viszont szívesen lenne az Austria Wien vezetőedzője...

Egyébként az ifjabb Bozsik volt már a ZTE edzője 2001 és 2003 között, ekkor a zalaiakat első bajnoki címig és a Manchester United elleni 2002-es 1-0-ás győzelemig (Koplárovics Béla góljának sokan örültek a Népstadionban) vezette...A további fejleményekről természetesen beszámolok a blogban.

*******************************************************************************
Tegnap este megszerezte első pontját az Újpest FC Kaposvárott. A kispadon még nem Szpisljak mester (ő a lelátóról nézte az összecsapást Leon Beenhakker szakmai igazgatóval együtt), hanem segítője, Víg Péter ücsörgött. Érdekes színfoltja volt a találkozónak az, hogy a Kaposvár-nevelés Rajczi Pétert a hajrában egyenlítő gólja után kiállította a játékvezető. Mégis pontot mentett az Újpest...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...