Fashion Stills


Négy sztárfotós a divat jelentős személyeiről és mozzanatairól készített legjobb felvételei már bejárták szinte az egész világot. London, New York, Brüsszel és Berlin után végre Budapesten is bemutatásra kerülnek a divattörténet nagy pillanatai. Derek Hudson, Cathleen Naundorf, Jean-Marie Périer és Gérard Uféras kamerái a leghíresebb tervezők zárt ajtói mögé is benézhettek pár fotó erejéig, így a kiállítás anyagát adó fotósorozat olyan rejtett kulisszatitkokat is felfed, melyek eddig csak a divatvilág belső körei számára voltak elérhetők.

A képek készítői mind-mind igazi egyéniségek:
Derek Hudson, az angol származású fotós, már egészen fiatal korában beleszeretett a fényképezésbe, és az olyan filmek inspirálták, mint az 1960-as évekbeli Antonioni film, a „Blow-Up”. Amikor Londonba költözött, akkor találkozott a híres fotóriporterrel, Terry Fincherrel, aki későbbi mentorként vezette végig Hudsont a fotósok pályájának rögös útján. A világról alkotott nézeteit és elképzeléseit sokáig a Life magazin hasábjain láthattuk. Ezután olyan nagyszerű újságoknak dolgozott, mint a Sunday Times, Newsweek vagy a Paris Match.

Cathleen Naundorf kezdetben a szobrászat és festészet iránt érdeklődött. Később, mikor a fényképezés belopta magát a mindennapjaiba, rendkívüli helyekre jutott el asszisztensként, mint amilyen Szingapúr vagy New York. Miután Párizsba költözött, olyan vezető magazinoknak dolgozott, mint a Vogue, a Glamour, az Elle, vagy a Marie Claire.

Jean-Marie Périer a Marie Claire fotósa mellett kezdte meg munkáját asszisztensként. Felismerték tehetségét, így rövid idő alatt egy pop zenével foglalkozó magazin vezető fotográfusa lett, olyan hírességeket kapott lencsevégre, mint a Beatles vagy a Rolling Stones.

Gérard Uféras mind a nemzetközi, mind a számára hazainak számító francia sajtóban elismerést vívott ki magának munkáival. Ahogy a reklámkampányokban, úgy minden más területen is megállta a helyét fotósként. Saját projektjei között szerepelt olyan sorozatok megalkotása, mint például Európa operaházainak bemutatása, melyet 1988-ban kezdett Párizsban és 2001-ben, Moszkvában fejezett be, elnyerve ezzel több díjat is.

A kiállítás február 16-án nyitotta meg kapuit a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben, amelyen a résztvevők valóban úgy érezhetik, mint ha az egyik korábbi divatbemutatón lennének, ahol a modellek és tervezők őrült, nyüzsgő forgatagába csöppentek volna bele. A tárlat április 20-ig tekinthető meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...