Meglepetés zöldségleves


Ha a főzés terén próbálgatjuk a szárnyainkat, először megtanulunk bizonyos ételeket. Kezdetben ez csak pár recept, amik egy idő után, hát lássuk be, unalmassá válik. Hogy ezt orvosoljuk, bizony kezünkbe kell venni az irányítást és egy kicsit kísérletezni. Hiszen egyetlen ételnek rengeteg variációja létezik! Nem árt, ha mi is hozzáteszünk párat.

Na de hogy néz ki ez a gyakorlatban? Vegyünk egy egyszerűbb ételt, mint például a zöldségleves. Levesbetétekkel remekül feldobhatjuk: májgombóc, grízgaluska, tészta …stb. Most viszont egy kicsit érdekesebb/látványosabb megoldást hoztam nektek.

Zöldségleves (4 személyre)
  • 2 db nagyobbacska sárgarépa
  •  1 db nagyobbacska fehérrépa
  •   ¼ zeller
  • leveskocka
  • víz
  • egész fekete bors
1. Megmossuk és megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk a zöldségeket.
2. Beletesszük őket egy lábosba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és gyenge lángon pároljuk.
3. Mikor már puhul a zöldség, beletehetjük a leveskockát. Ha teljesen megpuhult, öntsük fel teljesen vízzel, majd kóstoljuk meg. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.

Levesbetét: darált húsos csomagok
  •  30 dkg darált hús
  •  2 szelet kenyér
  •  őrölt kömény
  • fokhagymás fűszersó
  • bors
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej

4. A kenyeret beáztatjuk, majd összegyúrjuk a darát hússal. Őrölt köménnyel, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Legyen egy kicsit erősebb/intenzívebb, mint amit megfelelőnek találnánk.


5. Kis gombócokat gyúrunk belőle, amelyeket a levesben főzzük ki. Kb. 10 perc és már szedhetjük is ki őket.





6. Ezután a lisztből, a tejből és a tojásból habverővel palacsintatésztát keverünk.  Érdemes a levesbe tett fűszereket itt is felhasználni.



7. A kisült palacsintákat megtöltjük a szétmorzsolt húsgombócokkal, esetleg tehetünk bele egy kis párolt zöldséget is. 



8. Összetekerjük. A végeket, pedig batyuszerűen összekötjük egy szál petrezselyemmel vagy az új hagyma zöld részével.


9. A kis csomagokat csak közvetlenül tálaláskor tegyük a tányérba, mivel különben elázna.



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...