Interaktív Horrorszínház Budapesten

A budapesti horrorszínháznak köszönhetően újra kell értelmeznünk a félelemről kialakított képünket. Az 500 négyzetméteren kialakított színház olyan labirintusokkal, sötét, ködös, rideg, rémisztő termekkel, sokkoló színészi játékkal és vérfagyasztó zajokkal tűzdelt „játék”, ami újszerűvé és egyedülállóvá teszi ezt az interaktív vérfürdőt.
A színház 13 teremmel rendelkezik, ezek mindegyike különböző jelenetekkel van berendezve. Megtalálhatjuk a boncolást, a kínzást, a klausztrofób szobát és még a zombikat is. Olyan helyzetekben találják magukat az emberek, amelyeket eddig csak horrorfilmekben láthattak, sőt, most főszereplőkké is válhatnak. A borzongáshoz szükséges hangulatot mintegy 14 élő szereplő, rengeteg fény és hangeffekt biztosítja.

A szervezők a környezet kialakításában szándékosan kerülték a horrorfilmes kliséket: ezen a helyen senki sem találkozhat a texasi láncfűrészessel. Magyar példa ilyenre még nem volt, az ötlet megvalósítása érdekében a nemzetközi színtéren a Dungeon szerepjátékra épülő helyszíneket és a néhány országban, főleg Amerikában elterjedt haunted house-okat (kísértetház) tanulmányozták.

Ha valaki részt vesz a műsoron minden irányból különféle, feltehetően gyötrelmes kínokat átélő emberek vagy ki tudja miféle lények nyögéseit és bizonyára tébolyult nők örjőngő üvöltését hallhatja. Előfordulhat az is, hogy egy rozsdás baltás „orvos” felajánlja, hogy rendet tesz közöttük, majd munkához lát és hallhatóan csak még több fájdalmat és kínt okoz odabent valakinek. És a részt vevő statiszták nem hagynak lehetőséget a pihenésre, azonnal tovább kell indulni, egy következő helységbe – ha kitaláltuk a megfelelő varázsigét -, ahol további kínlódások hiteles előadásának lehetünk szemtanúi, vagy válhatunk a jelenet szereplőjévé.

A műsorok, illetve maga a túra 15-30 perc hosszúságúak. A jegyárakról, és az időpontkérésről pedig többet megtudhatnak a horrorszínház honlapján.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...