Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál

Idén 7. alkalommal rendezik meg a Temps d’Images Fesztivált hazánkban. Itt különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadóművészet izgalmas kompozíciójával találkozhatunk.

A Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál 2002-ben jött létre az ARTE kulturális televízió és a franciaországi Ferme du Buisson kortárs művészeti központ kezdeményezésére. Az utóbbi 9 évben kiterjedt európai hálózattá nőtt mind az alkotók együttműködése, mind az előadások áramlása tekintetében. A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában idén immár hetedik alkalommal találkozhat a közönség a színpadi és képi művészet kereszteződésével kísérletező művekkel.

A fesztivál két alapítója, hat partnerintézménye, két társult tagja és egy Európán kívüli partnere a kezdetektől fogva kitöltötte az alapötlet adta teret: merészen válogatnak az új lehetőségeket kutató alkotók és alkotások közül, országonként hozzáadva a fesztiválhoz saját ötleteiket, tapasztalatukat és persze különböző kulturális értékeiket. A fesztiválok célja mindenekelőtt szoros és termékeny kapcsolatot teremteni színpad és vizualitás között, előadóművészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával.

A fesztivál 2012. február 22. és március 18. között kerül megrendezésre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...