Kakukkfüves gombás csirkemell

Végtelenül egyszerű, de mindenki garantáltan megnyalja majd mind a tíz ujját.” Ez a mondat sokak szerint a receptek legnagyobb közhelye. Számomra viszont, inkább egy kategória, hiszen rengeteg ilyen étel van még a tarsolyomban.
De térjünk is vissza a csirkemellhez, ami egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható. Elárulom nektek hogy ez egy saját recept, ami külön nektek készült. Nem titok, hogy rengeteget gondolkodtam ezen a menüsoron. A főétel pedig ebben a formájában, az utolsó pillanatban fogalmazódott meg bennem. Látjátok, még egy érv a bevásárlás fontossága mellett! :)

Hozzávalók (3-4 személyre) 
  • 2 db csirkemell 
  • 1 kg csiperkegomba 
  • 10 dkg laskagomba 
  • 1/2 hagyma 
  • kakukkfű 
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

1. Megmossuk a húst és eltávolítjuk róla a maradék zsírt. Majd besózzuk és viszonylag vékony szeletekre vágjuk. Éles késsel hosszában ejtünk rajtuk egy mélyebb vágást, amibe beletöltjük a feldarabolt laska gombát. 

2. Előveszünk egy közepes méretű tepsit és eloszlatunk az alján egy kis olajat, majd a szeleteket ide helyezzük. Ízlés szerint tekerünk rá egy kis borsot és megszórjuk kakukkfűvel. Alufóliával lefedve 20-30 percig sütőben sütjük.

3. Közben egy serpenyőben, a feldarabolt hagymát olajban üvegesre párolunk. Amihez hozzáadjuk a szintén darabokra vágott csiperkegombát. Megsózzuk, megborsozzuk, tehetünk bele egy kis kakukkfüvet is. Akkor jó ha körülbelül a harmadára összeesik és látványosan bebarnul.



Míg „pirul” a gomba érdemes többször is megkóstolni és ennek megfelelően fűszerezni, mivel rögtön még nem teljesen érezhetőek az ízek. Ha intenzív hatást szeretnénk elérni (bevallom én így szeretem) használjunk jócskán mindenből.

Köretajánlat: rizs


A pirított gombát belekeverhetjük a kész rizsbe, de tálalhatjuk mellé is. 

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...