7680×4320 felbontású Ultra High HD

Olvasd és lájkold
A Japánok megint újítanak a televíziók terén. A HD-t leelőzve gőzerővel dolgoznak az UHD technológián ami 16x nagyobb felbontással bír mint az ismert Full HD, így az általa kínált képminőség egész egyszerűen lenyűgöző. Az Ultra High HD 33 megapixeles minőséget jelent, ami 7680×4320-as felbontás, ehhez pedig 22.2 csatornás hangzás tartozik. A kamerák képszenzorát is fejlesztették. Az NHK az ismert japán műsor szolgáltató és a Shizuoka Egyetem együttesen dolgozik az újgenerációs CMOS-n ami 21,5x12,2 milliméter méretű és 8K videókat vesz fel, ami nem semmi főleg a 120 fps sebesség mellett.
Az NHK egyébként már korábban is hallatott magáról 8K kamera fronton, ugyanis a társaság tavaly jelentette be a 4K-s Aptina szenzorokra épülő, de még "csak" 60 fps-es 8K képérzékelőjét. A CES 2012-n is megmutatkozott már a hatalmas felbontású UHD a Sharp TV ( 85 colos LCD modell ) személyében.
Az UHDTV körülbelül 2020 magasságában jelenhet meg az otthoni felhasználásra. A technológia még gyerekcipőben jár, de azért hallat magáról mert például a BBC az idén megrendezésre kerülő Olimpián már UHDTV adást akar közvetíteni. Az UHDTV-k már kaphatóak a gyártóktól, de áraik csillagászati szinten vannak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...