Ajánlás: Szex Felsőfokon

francia-lengyel-német dráma
Anne jómódú párizsi feleség, két gyermek édesanyja. Az Elle magazin szerkesztőjeként diáklányok prostitúciójáról ír egy cikket. Két heves, független fiatal lánnyal való találkozásai alkalmával intenzív és felkavaró élményekben van része, melyek megmozgatják és átértékelik a férfiakról, családról és szexualitásról alkotott véleményét. A lányok magától értetődően mesélnek róla, hogyan kerültek ebbe a helyzetbe, hogyan érinti privát életüket az életmódjuk, hogyan tudják titkolni mindenki előtt a valódi pénzforrásukat, és természetesen kliensekkel kapcsolatos gondolataik, emlékeik is felmerülnek az őszinte beszélgetések során. Kiderül nem is olyan egyszerű kérdés, hogy ezekben a furcsa kapcsolatokban kié a hatalom, és ki a kiszolgáltatott áldozat. Anne aki a korát tekintve a két lány anyja is lehetne, bizalmasukká és barátnőjükké válik ebben a helyzetben, a velük való beszélgetések hatására pedig saját magát és a környezetében lévő férfiakat is más szemmel kezdi nézni.

Rendező:
  • Malgorzata Szumowska 
Főszereplő: 
  • Juliette Binoche (Anne) 
Szereplők: Anais Demoustier (Charlotte), Johanna Kulig (Aicja), Louis-Do de Lensquesaing (Patrick), Ail Marhyar (Said), Francois Civil (Florent), Pablo Beugnet (Stéphane), Valerye Dréville (Charlotte anyja), Jean-Louis Coullo'ch (Charlotte apja). 

Munkatársak: Író: Margorzata Szumowska, író: Tine Byrckel, Producer: Marianne Slot, Zene: Pawel Mykietyn, Operatőr: Michal Englert, Vágó: Jacek Drosio, Látványtervező: Pauline Bourdon, Jelmezervező: Katarzyna Lewinska, Forgalmazó: Szuez Film. 

Mozipremier: 2012. március 01.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...