Nokia 808 , 41 megapixeles kamerával


A Nokiánál azt akarták bizonyítani, hogy őket nem lehet csak úgy kitúrni a mobilipar élmezőnyéből. A finnek kiadtak egy jó áron lévő Windows Phone rendszeres elképesztő kamerás mobilt. Tavaly volt bejelentve hogy a Nokiának ezentúl a Windows Phone operációs rendszer lesz az okostelefonjain.
A finn mobilgyártó Lumia sorozata az alsóbb kategóriába is jelen van. A 800 megahertzes processzorral meghajtott gép gyorsan reagál és nem akadozik. De tegyük gyorsan hozzá, a demókban soha nincs a telefonokon annyi tartalom – képek, névjegyek, szoftverek –, mint egy használatban lévő készüléken. A Lumia termékcsalád már volt bemutatva a CES-en, onnan ismerős lehet. Magyarországon sem rég jelent meg.


Nagyon sok mindenben nem különbözik, de vannak újítások. Szoftverekkel is bővült a Nokia kínálata, a Reading nevű programmal elektronikus könyvek, magazinok, napilapok és hangoskönyvek tölthetők le a készülékekre. A telefonos navigáció is új funkciókkal bővül, lesz teljesen offline használati mód, és megjelenik a készülékeken a Nokia Transport tömegközlekedési app. Végre megjelent a Skype is, pontosabban a béta változata, és persze a Lumia 710-en és a 808-on nincs sok értelme, mert ezeknek a modelleknek nincs szemközti kamerájuk. A Nokia 808 Pure View mobil kamerája 41 megapixeles, a hangokat cd minőségben rögzíti, és Dolby Digital Plus minőségben játssza le, ezért egy spéci fülhallgatót is megtalálható hozzá. A mobil egyáltalán nem nagy, de érezhetően van súlya kamera hardvere miatt. Az első exponálás villámgyorsan történik, de nem ezzel fognak az amatőr fotósok több tíz megapixeles sorozatokat készíteni. A második teljes felbontású kép körülbelül két másodperc után készíthető el. Mivel a hangsúly a nagy felbontáson van, exponálás után olyan apró részletekre lehet ránagyítani, amiket amiket egy normál kamera csak centiméteres pixelhalomnak látna. A boltokban 60.000 Ft körül található majd meg.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...