Budapesti Tavaszi Fesztivál 2012

Az év legnagyobb és egyben legjelentősebb kulturális rendezvénye a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A sok évtizedes történelmének elején még célzottan csak budapesti eseményként debütáló rendezvény mára az egész országban az egyik legfontosabb kulturális fesztivál.

A közönség hosszú évek óta a művészetek, a kultúra ünnepének tekinti a Budapesti Tavaszi Fesztivált, ennek a hagyományos várakozásnak idén is szeretnének a szervezők megfelelni. Legendás művészek, világsztárok látogatnak el a fesztiválra. A pódiumra - sokak örömére - visszatérő hegedűs zseni, Maxim Vengerov a csillogó tehetségű török Özcan Ulucan társaságában ad koncertet. Az itáliai barokk legendás mesterei - az I Musici di Roma zenészei - Vivaldi-concertókkal térnek vissza Budapestre. A koncert egyik különlegessége, hogy Vivaldi örökzöld hegedűversenyeiben, a Négy évszakban, egy ifjú francia fuvolaművésznő, Magali Mosnier játssza a szólókat. És idén egy Hollywoody filmsztárral is bővült a fellépő vendégek névsora: egy rendhagyó produkcióval a világhírű színész Johm Malkovich is ellátogat hazánkba tavasszal.
De még ezen kívül is rendkívül sok rendezvényt és programot találhatunk, amit Budapest olyan kulturális helyei kínálnak, mint többek közt a Művészetek Palotája, Nemzeti Színház, Opera, a Sportaréna vagy a Szent István Bazilika.
A részletes programról és a jegyárakról itt található pontos információ.
A fesztivál március 16. és 26. között kerül megrendezésre a fővárosban.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...