InternetVers Fesztivál

2012. április 12. és 14. között a Fővárosi MűvelődésiHázban (FMH) kerül megrendezésre az ötödik, jubileumi InternetVers Fesztivál, amely a vers és azene kapcsolatát erősíti. A három napban összejön rengeteg költő illetve nagyon sok zenész, és a költők megzenésítésre felajánlott verseit a zenészek, dalszövegírók és előadók egy fesztivál keretében adják át.

A 2012. március 12-én zárult dalbeküldési időszakban 57 dalszerző összesen 231 dala került a fesztivál honlapjára. Ezek a dalok a fesztivál honlapján megjelent versekre történt versmegzenésítések, továbbá a fesztivál évfordulós költőinek, Áprily Lajos, Karinthy Frigyes, és aFelvidéken élő Gál Sándor verseire komponált zeneművek. A háromtagú zenei zsűri tagjai Huzella Péter Kossuth-díjas dalszerző, előadóművész, F. Sipos Bea és Faggyas László, a Hangraforgó együttes dalszerzői és előadói a beérkezett dalokból 36 produkciót ítéltek alkalmasnak arra, hogy meghívják a fesztiválszínpadjára, és a találkozó alkalmával a közönség és az érintett költők jelenlétében dalaikat élőben bemutathassák.
Az országban jelenleg ez az egyedüli fesztivál, amely pályázási, zsűriztetési, bemutatkozási lehetőséget biztosít amatőr versírók és verséneklők számára - az alkotók találkozását, szakmai együttműködésüket elősegítve.
A fesztiválra továbbjutott szólisták és együttesek produkcióit több más program kíséri. Minden este egy-egy kiemelt költőt köszöntenek az előadások,mint például a Főnix Színházi Műhely Karinthy előadása, Gál Sándor költőiestje, illetve Huzella Péter koncertje. Az óvodásokat és iskolásokat pedig rendhagyó, igazán különleges irodalomórával várják az ország minden részéről és a határontúlról érkező művészek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...