Cukkini fasírt

Ezt a receptet egy kedves olvasónk, Párizs Laura küldte el nekünk. Nagyon szépen köszönjük neki. 
A blogon a receptezéssel egy kicsit most el voltunk maradva, lévén, hogy megszabadultunk Esztertől. Mivelhogy akkor sem volt nagy keletje a dolognak, csak jobbat lehet kihozni belőle. Igyekszünk tehát mindenképpen előállni nektek finomságokkal, amiket ti is meg tudtok csinálni, esetleg érdekességekkel, amik a gasztro világ kedvelőinek áll közel a szívéhez. Ez a recept talán a vegetáriánusoknak lehet inkább a kedvencük, de úgy érzem, bárki szívesen fogyasztaná. Egyszerű, gyorsan megvan és természetesen finom is.
Hozzávalók
2 vöröshagyma
2 tojás
2 nagyob cukkíni
Liszt
(ízlés szerint)
Petrezselyemzöld
Zsemlemorzsa
Olaj
Bors
Vegeta


Az elkészítés előtt, jobb he több tálat előkészítünk, mivel a hozzávalókat majd ezeken belül könnyebb lesz pakolgatni. 
Amikor mindent előkészítettünk.
Első lépésként természetesen a fő alapanyaggal kezdünk, a cukkínival. Természetesen bekészítés gyanánt megválunk a felesleges részektől, tehát meghámozzuk, kimagozzuk és hogy tovább menjünk, lereszeljük. A lereszelt cukkinit be kell sózni, és pár percig állni hagyni. 
Amíg áll a cukkíni, mi nyugodtan nekiállhatunk előkészíteni a többi hozzávalót is, apróra vágjuk a hagymát (ezt érdemesebb vagy folyó csapvíz alatt, vagy hámozás után rögtöni megmosással végezni – kevésbé könnyezzük meg) és a petrezselemyzöldet, bekészítjük a fűszereket, lisztet, és egy tálba majd a zsemlemorzsát. 

Amikor ezzel megvagyunk, megnézzük a cukkíninket, kinyomkodjuk a levét és egy nagyobb tálba tesszük. Ehhez kell most hozzá adni az apróra szelt hagymát, a petrezselyemzöldet, a két tojást, és persze a fűszereket: só bors és vegeta. 

Jól összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó kemény legyen a kapott massza. A keménység azért kell mert utána gyúrjuk, formázzuk. Én kis gombócokat formálok belőle. 
A végére a massza újra lágy lesz, mert a cukkini folyamatosan ereszti a levét, szóval vagy sietsz majd a kisütés után megenni, vagy több lisztet adsz hozzá. 

Ezt forgatjuk bele a zsemlemorzsába és tehetjük is serpenyőbe ahol már lassú tűzön melegszik nekünk az olaj. Ebben kisüthetjük, és tulajdonképpen készen is vagyunk. 
Én felkarikázott olajban sült krumplival és fokhagymás tejföllel eszem. De szerintem ízlés szerint bármilyen köret és egy kis mártogatós öntet megteszi mellé. :)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A bejegyzést összeállította: Ákos Tóth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...