Ezt a receptet egy kedves olvasónk, Párizs Laura küldte el nekünk. Nagyon szépen köszönjük neki.
Hozzávalók
2 vöröshagyma
|
2 tojás
|
2 nagyob cukkíni
|
Liszt
(ízlés szerint) |
Petrezselyemzöld
|
Zsemlemorzsa
|
Olaj
|
Só
|
Bors
|
Vegeta
|
Az elkészítés előtt, jobb he több tálat előkészítünk, mivel a hozzávalókat majd ezeken belül könnyebb lesz pakolgatni.
Amikor mindent előkészítettünk. |
Amíg áll a cukkíni, mi nyugodtan nekiállhatunk előkészíteni a többi hozzávalót is, apróra vágjuk a hagymát (ezt érdemesebb vagy folyó csapvíz alatt, vagy hámozás után rögtöni megmosással végezni – kevésbé könnyezzük meg) és a petrezselemyzöldet, bekészítjük a fűszereket, lisztet, és egy tálba majd a zsemlemorzsát.
Amikor ezzel megvagyunk, megnézzük a cukkíninket, kinyomkodjuk a levét és egy nagyobb tálba tesszük. Ehhez kell most hozzá adni az apróra szelt hagymát, a petrezselyemzöldet, a két tojást, és persze a fűszereket: só bors és vegeta.
Jól összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó kemény legyen a kapott massza. A keménység azért kell mert utána gyúrjuk, formázzuk. Én kis gombócokat formálok belőle.
A végére a massza újra lágy lesz, mert a cukkini folyamatosan ereszti a levét, szóval vagy sietsz majd a kisütés után megenni, vagy több lisztet adsz hozzá.
Ezt forgatjuk bele a zsemlemorzsába és tehetjük is serpenyőbe ahol már lassú tűzön melegszik nekünk az olaj. Ebben kisüthetjük, és tulajdonképpen készen is vagyunk.
Én felkarikázott olajban sült krumplival és fokhagymás tejföllel eszem. De szerintem ízlés szerint bármilyen köret és egy kis mártogatós öntet megteszi mellé. :)
Jó étvágyat kívánunk hozzá! |
A bejegyzést összeállította: Ákos Tóth