Zenei ajánlat, akiknek a füle is kíváncsi a nemzetre - ünnepi programok Augusztus 20

Augusztus 19-20-án nem csak művelődni és bóklászni lehet a városban érdekességek után kutatva, de koncerteken tombolni és átélni a magyar zenét. A színpadokon egyaránt nyújtanak programokat a komoly és a könnyűzenei műfajok kedvelőinek. Két fő helyszín lesz a színpadok számára, a Clark Ádám tér és a Bem tér. A legjobb, hogy van és persze, hogy ingyenes. A vasárnap a magyar könnyűzenéé a hétfő pedig, mint olyan, a nemzeti ünnepünk lévén a nemzet komolyzenei előadásaié. A programajánlót lejjebb találjátok. Reméljük mindenki megtalálja a neki tetszőt. Ha pedig mégsem koncerteznétek, mindig meg lehet találni a hozzátok illő programot egy korábbi cikkünkben.

Augusztus 19.
CLARK ÁDÁM TÉR

20.00–21.00 Keresztes Ildikó Band
A Keresztes Ildikó Band rock zenekar 2001-ben alakult Keresztes Ildikó rockénekesnő, előadóművész, színművésznő kísérőzenekaraként. A zenekar tagjai: Keresztes Ildikó (ének), Szűcs János (gitár), Lőrincz Viktor (basszusgitár, vokál), Borbély Zsolt (dob) és Popper Péter (billentyű, vokál).

21.00–22.30 Mókus és Fabula Rasa
A Fabula Rasa szinte az összes szakmai és közönség-díjat a magáénak tudhatta az elmúlt évek során. 2010-ben Tesséklássék című lemezük az „Év Világzenei Albuma” lett. Az együttes kizárólag saját zenéket és dallamokat játszik, melyek a népzene iránti tiszteletből születtek. Augusztus 20-i világzenei örömkoncertjük különösen érdekesnek ígérkezik, hisz a zenekar a Four Bones Harsonakvartett tagjaival egészül ki.

22.30–24.00 Ferenczi György és a Rackajam
A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész 2005 óta játszik a Rackajam együttessel közösen fúziós zenét, amiben fontos szerepet tölt be a magyar népzene és világzene. Akusztikus hangszereléssel blues klasszikusokat, valamint saját dalaikat adják elő, számos esetben magyar költők verseit választják dalszövegül, hogy ezzel is népszerűsítsék a költők versbe szedett gondolatait és a magyar irodalmat.

BEM TÉR

20.00–20.30 The Silver Shine
A zenekar egy villámkezű női nagybőgőssel pörgő vintage punk rock and roll trió Budapestről. Vörös-fekete zebra mintás nagybőgő, extrém színpadi energia, klasszikus 50-es Elvis mikrofonok... senkivel nem lehet őket összekeverni!

21.00–22.00 Odett
Polgár Odettet 17 évesen ismerte meg az ország az egyik tehetségkutató versenynek köszönhetően, azóta zenekart alapított, és megjelentek saját albumai is. Különleges hangját és gyönyörű dalait a fiatalabb és idősebb korosztály egyaránt szívesen hallgatja. A zenekar tagjai: Polgár Odett, Polgár Péter, Angler Ákos, Horváth Bálint és Lukács András.

22.00–23.30 Mystery Gang
Hazánk legnépszerűbb rockabilly zenekara, a garage, jungle és rockabilly zenét játszó Mystery Gang trió 1998-ban alakult. Kezdetben a műfaj királyai előtt adóztak, majd saját számokkal rukkoltak elő. Az együttes háta mögött több mint 1400 koncert fellépés áll. A hazai sikerek mellett az országhatárokon túl is hatalmas népszerűségnek örvendenek, a nemzetközi rockabilly fesztiválok állandó szereplői. 2010-ben felléptek többek között Londonban, New Yorkban és Milánóban is. Fantasztikus hangulat, hatalmas energia és élettel teli zene a színpadon!

Augusztus 20.
CLARK ÁDÁM TÉR


16.00–17.00 Bársony Bálint és a Sunshine Love
16 órától Bársony Bálint és a Sunshine Love vidám szabadtéri koncertjével folytatódnak a Clark Ádám téri programok. A zenekar 2009-ben napvilágot látott Sunshine Jazz c. albuma a megjelenés napján platinalemez lett, 2010-ben elnyerték az év legjobb jazz-lemezéért járó díjat. Az augusztus 20-i koncertjük egyik különlegessége, hogy Bábel Klári hárfaművész is csatlakozik hozzájuk, így egy igazi zenei utazásra invitálnak bennünket a swingtől a komolyzenéig. Az együttes tagjai Bársony Bálint, Bábel Klári, Sárközi Fanni, Rieger Attila, Piri Béla, Tar Gergely és Végh Balázs.


17.00–18.00 Hot Jazz Band
17 órától Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának a húszas-harmincas évek világát idéző koncertje szórakoztatja majd a közönséget. A kitűnő zenészek kellő humorérzékkel és könnyedséggel elevenítik fel a szving aranykorszakát. A húsz éve működő banda elévülhetetlen érdemeket szerzett a két háború közötti magyar tánczene és jazz népszerűsítésében, de jelentetett meg lemezt Gershwin születésének századik évfordulójára is. Sodró szving vagy pattogós dixieland, charleston vagy rag - legyen szó bármilyen klasszikus stílusról, a Hot Jazz Band mesterfokon mutatja azt be.

BEM TÉR

14.00–14.30 Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett előadása
A kamaraegyüttes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művész-tanár hallgatóiból alakult. Repertoárjukban a reneszánsztól egészen a mai kor muzsikájáig minden stílus megtalálható. A rézfúvós kvintett játékmódjára leginkább a virtuóz, könnyed hangvétel és előadásmód jellemző. A művészek legfőbb küldetéstudata, hogy a Magyar Zenekultúrát minél szélesebb körben megismertessék határainkon innen és túl.

14.30–15.00 Pénzügyőr Zenekar koncertje
A Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes, karmestere Nyers Alex pénzügyőr őrnagy. Repertoárjuk igen sokszínű: a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett-, musical-átiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, könnyűzenét. Alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutatóik mindig nagy tetszést aratnak.

15.00–15.30 Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett előadása
A kamaraegyüttes másodszor lép fel a délután folyamán.

15.30–16.00 Pénzügyőr Zenekar térzenéje
A Bem téri műsorok zárásaként a Pénzügyőr Zenekar térzenével búcsúzik az ünneplőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...