Őszi lélekmelegítő - VII. Budavári Pálinka- És Kolbászfesztivál

A hűvös őszi szellő egyre inkább a csontunkig hatol, így talán bárki számára megbocsájtható, ha valami olyanra vágyik, ami igazán felmelegíti testét, lelkét egyaránt. Az ősz beköszöntével szerencsére fővárosunk számos kulturális program otthonává válik, így megannyi lehetőségünk adódik, akár szabad-, akár fedett téren felmelegedni. Mivel az utóbbi még kevésbé indokolt, most nyissunk valami kellemesen átmelegítő, mégis szabadtéri rendezvény irányába. Azoknak ugyanis, akiknek nem szegi kedvét a borús időjárás a délutáni, esti sétáktól, mindenképpen ajánljuk a Budai várban megrendezésre kerülő Pálinka- És Kolbászfesztivált. A város egyik legimpozánsabb negyedében, idén már a hetedik alkalommal mutatkozik be, nem csak egy ország, de rögtön egy egész térség italkultúráját vendégül látva ez a különleges rendezvény. A hagyományos magyar lélekmelegítő mellett a Karib-térség nemzeti italával a rummal ismerkedhetnek meg az idelátogatók és természetesen nem csak italban részesül a vendég, de rendezvények és különlegességek is egyaránt várják.


Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódították meg, ősszel pedig visszatérnek a megszokott környezetükbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja október 3-6. között.
 
A fesztivál korábbi látogatói már találkozhattak a Rézangyal blendelő kurzusával, amin idén is részt vehetnek a vállalkozó kedvűek. A kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.


A fesztiválon két színpad, egy nagy és egy kisebb is felállításra kerül majd, ahol a standok között érdeklődők a színes programkínálatnak köszönhetően további érdekességekkel találkozhatnak. Többek között az idei vendég, a Karib-szigetek is elvarázsolja hangulatával a rendezvényt, így például a színpadi előadásokban és különleges ételek formájában is átélhetjük a térség csodáit. Hangsúlyosak lesznek továbbá a szigetekről származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd. A részletes programot a palinkaeskolbasz.hu/program címen lehet elérni.

Az idei évben a Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál hivatalos fizetőeszköze a festivalcard.hu fesztiválkártya, így tehát a rendezvény készpénzmentes lesz. A standoknál a fizetés így érintésmentessé válik, illetve mi adhatjuk meg az elkölteni kívánt limitet. Fontos megemlíteni, hogy a vendéglátó helyek 2013-ban kizárólag a kártyát fogadják el fizetőeszközként, ezért a fesztiválon megtalálható minden, kereskedő által forgalmazott termék, a kártyával vásárolható meg. A fesztiválkártyáról részletesebb információk a palinkaeskolbasz.hu/fesztivalkartya oldalon olvashatóak. 

A rendezvényre napijegy váltása szükséges, ami a helyszínen 2000, míg elővételben 1500 Ft. Természetesen idén is váltható bérlet a fesztiválra, amit elővételben 2000, helyszínen pedig 5500 Ft ellenértékben lehet megváltani. Elővételben jegyeket az Akvárium Klub, a Divino Borbár és Divino Gozsdu, illetve a Kolorbar árusít szeptember 20-a óta. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani, melynek a helyszínen fizetett ára megegyezik az elővételben váltott jegy árával. A belépő ár ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat, illetve a helyszíni adottságoknak köszönhetően ingyenes belépést biztosít a Budapesti Helytörténeti múzeumba, aminek megtekintését ajánlom az ideglátogatóknak. 


A rendezvény nyitva tartása:
Csütörtök: 14-24 óra
Péntek: 14-02 óra
Szombat: 12-02 óra
Vasárnap: 12-22 óra

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...