C&A 2011 Ősz/Tél

Elsőként egy kis közérdekű érdekességet osztanék meg olvasóimmal a divatházról, mivel az idei évben ünnepelnek is egyesmást vállaltnál.
A C&A Európa vállalat ebben az évben büszkén pillant vissza 170 éves történetére. 1841-ben a hollandiai Sneek városban alapított C&A ezenkívül 100 éves fennállását ünnepli Németországban, a 20 éves jubileumát Portugáliában és a 10. születésnapját Lengyelországban.
Ezen alkalomból pedig egy kis utazásra hívja a vásárlóit Európa és a vállalat közös történelmében. Ismerjük meg a C&A elképzelését a divattörténeti stíluskorszakok közötti barangolásban. Természetesen figyelemmel voltak a modern nők igényeire és megújítva találkozhatunk a "letűnt" korszakok ruhadarabjainak újratervezett változataival.
Mondjuk saját véleményem szerint ez a kollekció is csupán a C&A brand sajátosságait tartalmazza. Nagyából semmi újat nem látunk, semmi különösebben egyedibb, semmi meghökkentő vagy extrém. Csak követik a jól bevált színvonalat és stílust. A natúr színek az uralkodóak, az összkép szép, de tudtak volna még teljesíteni. Az én kedvencem, talán mint sokaknak a képekről, a flitteres aranyszínű ruha, de megnézném közelebbről azt a két gombsoros fekete női kabátot piros szegélyekkel. A képek a C&A nemzetközi divatbemutatóján a düsseldorfi vásárcsarnokban készültek. Íme a kollekció a brand saját szavaival jellemezve pár mondatban:
A 20-as évek némafilmjeinek inspirációjából született Yessica Pure tiszta, majdnem architektonikus stílusú kollekciója elegáns színárnyalatokkal tűnik ki. A Clockhouse Rebel kollekcióban az A-vonalú futurista fekete, fehér és piros színekkel kihangsúlyozott formákkal az 50-es és 60-as évek stílusának modern újraértelmezését találjuk. A 70-es évek befolyása, mint pl. a magas derekú nadrágok, masnis blúzok és túlméretezett kabátok új interpretációja is a téli szezon kötelező darabjai. A színekben tobzódó Preppy-téma fiatalos College stílust sugároz és a 20-as és 30-as évek által inspirált Yessica kollekció például brokát, arany hímzések és bársony díszítő elemeket tartalmaz.









Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...