Elkészült a Silence Limit első videóklipje!

A csapat facebook oldalához kattints a képre.
Kövessétek ti is az eseményeket, sőt letölthető a
klipphez tartozó szám is a zene fül alatt.
Akinek nem lenne ismerős a zenekar neve az meg is jegyezheti, hiszen nagy jövő előtt áll még ha így folytatják. Az első videóklip megjelenése minden zenekar életében nagy lépés. A 2008-ban alakult Csantavéri (Szerbiai) zenekar gitárosával, Nagy Dáviddal beszélgettünk, aki kulissza titkokat árult el a forgatásról, a közeli terveikről. Az interjú által megismerhettük a Banda történetét is, hogy  is alakult meg az alternatív rockot és pop-rockot játszó együttes? Dávid röviden elmesélte a zenekar történetét és a kezdeti nehézségeket.
 „Még a legelején Laura, egy nagyon jó barátom és én játszogattunk csak úgy hobbiból magunknak, meg itt-ott kisebb közönségnek. Ő énekelt, én pedig gitáron kísértem. Aztán ő is elkezdett gitározni. Majd később megpróbáltunk ebből zenekart alapítani kisebb-nagyobb sikerrel. Ennek a formációnak volt sok elődje más neveken. Aztán Laurával és testvérével, aki eredetileg gitáros volt, zenekart szerettünk volna alapítani, de nem volt dobosunk, így Zsolti elkezdett dobolni, majd jött Ozsi, aki most is basszuson játszik. A zenekarhoz csatlakozott Kovács Zoltán, a másik gitárosunk, és körülbelül 2008-ra alakult meg a Silence Limit.”
A csapat összeállt, tehát az eredeti felállás szerint öten alkotják, név szerint: Kozma Laura (vocal), Kovács Zoltán (gitár), Nagy Dávid (gitár), Ozsvár Zoltán (basszus) és Kozma Zsolt (dob). A zenekar a napokban forgatta első klippjét. A rendező és egyben opretarőr is egy díjnyertes fiatal filmes, Kovács Ákos volt. Természetesen nem a Bonanza Banzai egykori alapító tagja, hanem egy budapesti egyetemista. Munka megosztásban dolgoztak a készülő kisfilmen. Dávid elárulta hogy kinek milyen feladat jutott: „Lényegében Ákos irta a forgatókönyvet, ő tervezte a klipet, mi csak elmondtuk, hogy körülbelül mit szeretnénk a csapattal. Megírtuk a számot, én felvettem, ő pedig megcsinálta hozzá a videót.„ A klip a napokban jelent meg, a főszereplő lányt Kovács Vecei Fanni alakítja, aki egy színész növendék és egyben a zenekar jó barátja is.

A történet nem egy szokványos tinédzser szerelmi történet, hanem arról szól, hogy Fanni, a főszereplő szakít a megszokással és egyszerűen ott hagyva csapot-papot elmegy, hogy új életet kezdjen. A feltörekvő banda egy elhagyott gyárépület tetején forgatott, a belső térben zajló jeleneteket a gitáros barátnőjének szobájában vették fel. A két napig tartó forgatás alkalmával a Silence Limit felforgatta Szabadkát, hiszen a legtöbb jelenetet az utcán rögzítették., voltak azonban olyan részek, amelyeknek például egy helyi cukrászda adott helyet, a Bódis cukrászda, amely a fiatalok kedvelt találka helye. A srácok forgattak még Szabadka buszpályaudvarán, illetve egy helyi járaton is. A munkálatok jó hangulatban teltek, és bizonyára fárasztó lehetett két teljes napig forgatni, de véleményem szerinte igazán megérte a csapat és a stáb minden fáradozása és bátran kijelenthetem, hogy a banda összehozott egy igazi slágergyanús dalt, amely bizonyára a tinik nagy kedvencévé válhat.

A beszélgetés során a Dávid elárulta, hogy a közeli, illetve a távoli jövőben milyen terveket szeretnének megvalósítani. A zenéjük népszerűsítése mellett a csapat tervei közt szerepel többek között, hogy minél nagyobb közönséghez, és több rádióhoz juttassák el első kisfilmjüket, azért hogy minél többen megismerjék a Silence Limitet, és munkásságukat. A későbbiekben pedig folytatják a koncerteket, amelyeket egyenlőre maguk szoktak megszervezni, terveznek új dalokat, és talán egy nagylemezt is. Mert ők nem hiába, egyszerűen jók....

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...