Bikini Jubileumi koncert!

A magyar rockzene egyik legkiemelkedőbb, és legpéldátlanabb csapata a Bikini, idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A rock and roll nagyágyúi ebből a különleges alkalomból kifolyólag, egy fergeteges, eget rengető ünnepi nagykoncerttel készülnek. A zenekar három évtizedét bemutató koncertjére 2012 február, 18-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.


Mondd el, Mielőtt végleg elmegyek, Ha volna két életem, Közeli helyeken, Fagyi, Legyetek jók, Veri az élet, csak néhány szupersláger kis hazánkban az egyik legismertebb, és legkedveltebb rocklegenda a Bikini legnagyobb munkái közül. A korai frontember váltáson átesett együttes, 1982-ben alakult akkor még Nagy Feró vezetésével. 1985-ben azonban Feró kilépett a csapatból, és helyére D. Nagy Lajos került. A „nemzetcsótánya” azonban nem teljesen távolodott el egykori formációjától, hiszen a későbbi évek nagy slágereinek a dalszövege is Feró nevéhez fűződik.

Az 1987-ben piacra dobott nagylemezükkel átütő sikert aratva a zenekar országos hírnévre tett szert, koncerteztek a határon túl, és nem mellesleg a Mondd el című albumuk több, mint háromszázezer példányban kelt el. Sikereik ellenére a rendszerváltás bekövetkezte után felbomlott a Bikini. Búcsúkoncertjüket 1992 novemberében tartották a Budapest Sportcsarnokban. A bikini lelkes híveinek a nagy örömhír, pályafutásuk itt nem ért véget. 1997-ben D. Nagy Lajos akkor még hét tagú alakulata újraegyesült. Ezt követően ismét stúdióba vonultak, s sikeresebbnél sikeresebb lemezeket készítettek. A dalszövegeik nyelvezete nem sokban változott, ugyanúgy a társadalmi mondanivaló megfogalmazására törekedtek. Az elmúlt években, évtizedekben a rengeteg csapat váltáson áteset zenekar tagjai az eredeti felállás szerint: D. Nagy Lajos (ének), Németh Alajos (basszusgitár), Lukács Peta (gitár), Mihalik Viktor (dob), Makovics Dénes (szaxofon) és Bördén Szabolcs (billentyűs).
Újraalakulásuk óta tömérdek albumot jelentettek meg, nagyszámú videoklipeket gyártottak, megszámlálhatatlan koncerteken, fesztiválokon, falunapokon léptek fel, és megannyi meseszép emlékekkel zárták szívükbe őket a rajongók. A Bikini együttes nem csak a közelmúltban volt meghatározó, hanem a jelenünkben, és biztos vagyok benne hogy még az elkövetkezendő években is egy nagysikerű emlékezetes csapatáról fogunk beszélni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...