The Ting Tings - Sonds from Nowheresville [video]

Az újév rengeteg meglepetést tartogat, már ami a következő hónapok lemezmegjelenéseit illeti. A megújulás kedvenc zenészeinkre is hatással van, új lemezekkel, videoklipekkel, és további zenei újításokkal állnak elő a legismertebb művészek. Ez jellemző az angol indie-pop csapat, a The Ting Ting 2012. február 27-én megjelenő legújabb nagylemezére is.
A tagok, Katie White és Jules De Martino egyértelműen olyan albumot szerettek volna készíteni, ami merőben eltér az előzőektől, és a teljes zenei függetlenséget fejezi ki, így a címe egyszerűen csak Sounds From Nowheresville lett. A Brit könnyűzene nagyágyúi 2008-ban debütáltak ,első sikerlemezükkel, a We Started Nothinggal világraszóló sikereket értek el. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz mint a That's Not My, vagy a Shut Up And Let Me Go, amely többek között feltűnik a 2010-es Fanta üdítőital reklámban is. A We Started Nothing Nagy Britanniában csaknem félmillió példányban kelt el, míg az Egyesült Államokban majdnem 100.000 darabot adtak el belőle. A következő éveket turnézással töltötték, még hazánkba is ellátogattak, 2009-ben a Sziget Fesztivál egyik leginkább várt fellépői voltak, majd Berlinbe utaztak, és az intenzív stúdiómunka során meganyi dalt rögzítettek, de mindhiába, mert Katie és Jules nem voltak elégedettek a németországi munka eredményeivel. Ezt követően elutaztak Spanyolországba, ahol átdolgozták a dalokat, és végül megszületett a Sonds from Nowheresville. A platinalemezes zenekar tavaly szeptemberben leforgatta az album első kislemez dalát, Hang It Upot. A kisfilmet Spanyolországban, egy Alicante nevű városban rögzítették, a legnagyobb érdekessége hogy klip rendezője maga a 2 tagú formáció volt. A feltűnő, színes képi világ mintaszerűen The ting tingesre sikerült, ám a zenei kompozícióban újítást figyelhetünk meg, ez a dal sokkal rockosabb, és hiphoposabb lett, így persze nem hiányozhat belőle a rock n roll elengedhetetlen gitárszólója, és a hiphop állandó kelléke, a rapbetét sem. A Hag It Up után itt a folytatás az új Silence című dal Bag Raiders-remixével. A különbség kézzelfogható, a két video, mind képekben, mint pedig dalban különbözik egymástól. A két klipet megtekinthetitek a cikk végén, döntsétek el, hogy melyik áll közelebb a ti stílusvilágotokhoz.
2008-as nagylemezük több mint 2 millió példányban kelt el világszerte, továbbá megnyerték a legjobb albumnak járó Ivor Novello díjat is. A Katie White által vezetett The Ting Tings, már többször is ellátogatott Magyarországra, legutóbb a 2011-es Volt fesztivál vendégei voltak, és arattak elsöprő sikert a nagyszínpadon.





Az album dalainak listája:

Silence
Hit Me Down Sonny
Hang It Up
Give It Back
Guggenheim
Soul Killing
One By One
Day To Day
Help
In Your Life
Forrás: radio1.hu

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...